| A idź ty mutancie - Klaudia | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 4:39 pm | |
| Tak więc biorę list od Xatu i czytam jego zawartość. Po tym wręczam ptakowi raport. Ta agencja to ma wyczucie... Siadam na łóżku i czekam, aż William się obudzi. Mam nadzieję, że mu wkrótce minie ten ból brzucha. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
Liczba postów : 2086 Join date : 11/07/2013
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 4:42 pm | |
| "Mamy nadzieję, że zajęliście się już tym problemem. Teraz czeka was kolejna ważna misja. Odkryliśmy siedzibę Team Galaktic w tym mieście, lecz jego członkowie nie mogą sie dowiedzieć kim jesteś. Zbadajcie to." - Ym... co? Spytał zaspany William rozglądając się dookoła.
Ostatnio zmieniony przez Corvis Corax dnia Sro Lip 17, 2013 4:45 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 4:45 pm | |
| Przeczytałam Williamowi wiadomość od agencji. - Już lepiej się czujesz? - spytałam Williama z troską. Po chwili czekałam, aż się ogarnie i będziemy szukać tej bazy... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 4:49 pm | |
| Chłopak najwyraźniej nie czuł się zbyt dobrze. Ale po chwili był gotowy do drogi. - No dobra, chodźmy. powiedział po czym udaliście się na stołówkę. Tam wypił tylko kubek herbaty i kromkę suchego chleba. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 4:56 pm | |
| Ja natomiast zjadłam sobie jak to zwykle lubiłam dania z owocami. Próbowałam poprawić chłopakowi nastrój opowiadając mu śmieszne rzeczy z laboratorium czy później z ośrodka, zwłaszcza o moim nauczycielu, był on przezabawny. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 5:01 pm | |
| Jednak Williamowi nie było do śmiechu. - No dobra, chodźmy już. Powiedział niemrawo a gdy zjadłaś wyszliście na zewnątrz. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 5:04 pm | |
| Chodziłam z Williamem po mieście i się rozglądałam wokoło. Gdyby był jakiś poke-duch, od którego mogłabym się dowiedzieć czegoś o teamie G... - Ech, a może pójdź do siostry Joy po leki? - spytałam, gdy znowu mijaliśmy PC. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 5:07 pm | |
| Chłopak pokiwał przecząco głową, chyba spacer dobrze mu zrobił. - Mogę zmienić szybko przebiec całe miasto i pooglądać co i jak. Powiedział gdy mijaliście jedną z ławek. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 5:12 pm | |
| - No dobra - powiedziałam. Rozejrzałam się wokoło i wypuściłam Natu z balla. Prosiłam, żeby także sprawdzał okolice i jak co informował mnie o wszystkim. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 5:14 pm | |
| William zniknął praktycznie tak szybko się przemieszczał a Natu zaczął latać wysoko. Po chwili oboje wrócili i wskazali jedno miejsce. - Taki jeden magazyn podejrzanie wygląda. Rzekł chłopak. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 5:29 pm | |
| - Oki - powiedziałam. Schowałam Natu do balla i poszłam z Williamem w kierunku tego magazynu. Tylko muszę być ostrożna... William przynajmniej ma ułatwione zadanie. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 6:14 pm | |
| No on po tej całej akcji niczym nie musi się przejmować. - Hm... widziałem dwóch strażników w uniformach. Może jakby ich tak ogłuszyć. Zaproponował chłopak prowadząc cię do budynku. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 6:43 pm | |
| Kiwnęłam głową. Zapewne to on ich ogłuszy... Czekałam aż chłopak to zrobi i jak już było po wszystkim co weszłam z nim do środka. Szkoda, że nie mam płytki typu duch przy sobie, wtedy byłoby o wiele łatwiej... Mogłabym przenikać wszystko. Chociaż William jest w pewnym sensie taki jak płytka... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 6:47 pm | |
| Skoro czekałaś to William wziął sprawy w swoje ręce. Na początek zamienił się w dym i podleciał z wolna do strażników. Później zmaterializował się za nimi i było po wszystkim. - Chodź szybko ich rozbierzemy i do śmieci. Powiedział chłopak. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 6:55 pm | |
| Kiwnęłam głową i tak też zrobiłam, potem walnęłam ich do śmieci, niech sobie tam leżą... Po tym przebieram się w ich strój i wchodzę do środka z Williamem. Mam nadzieję, że się nam uda... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 6:59 pm | |
| Tam na drodze stanęła wam kolejna para. - Nie znamy was. Czego tu szukacie? William nie pokazał po sobie ani krzty paniki. - Ym... jesteśmy nowi. Powiedział a po chwili dostaliście kolejną odpowiedź. - Hasło. No to już po was... - Psyt. Myślą coś o jedzeniu. Szepnął ci jeszcze na ucho William.
| |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 7:03 pm | |
| No to nas mają, a ja nie znam hasła. Próbowałam wejść jednemu z nich w umysł... - Hm, gdzieś to miałam - powiedziałam, przeszukując swoją torbę a nadal próbowałam mu wejść do myśli, wyjęłam notes i otworzyłam na najbardziej zabazgranych kartkach, żeby jak co było, że mi się pomyliło. - Emm, spagetti? | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 7:07 pm | |
| Kobieta z zespołu spojrzała na ciebie. - Nie... Powiedziała zwięźle a William zaczął zmyślać. - Wiecie dopiero zaczynamy a tyle rzeczy było do zapamiętania. Oboje patrzyli na was podejrzliwie. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 7:12 pm | |
| - No właśnie - potwierdziłam słowa chłopaka. Próbowałam nadal wejść któremuś do umysłu rety... Gardevoir przecież może czytać w myślach mi czy Williamowi... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 7:17 pm | |
| Gardevoir jakby nie patrzeć jest bardzo silnym psychicznym pokemonem. - Niech będzie. W końcu zgodził się jeden ze zbirów i mogliście iść dalej. Jak to mówią, kamień z serca. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 7:18 pm | |
| Odetchnęłam z ulgą. No tak, bym musiała dużo poćwiczyć... Tak więc szłam dalej z Williamem i się rozglądałam. Zastanawiało mnie co my tutaj znajdziemy ciekawego. Jak na razie dobrze szło. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 7:22 pm | |
| Widzieliście różne dziwne urządzenia i przedmioty. Wyglądało to trochę jak magazyn zrabowanych zabytków. - I co teraz? Spytał cicho William. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 7:24 pm | |
| - Nie wiem, chyba posprawdzajmy czy czegoś nie kombinują - powiedziałam do chłopaka i zaczynałam się rozglądać po tych wszystkich sprzętach by zobaczyć, co oni takiego knują. Byłam ostrożna, żeby nie narobić hałasu. Wypuściłam Darkrai. - Pilnuj czy ktoś nie nadchodzi, ok? - poprosiłam legendę. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 7:29 pm | |
| William rzucił spojrzenie na chodzących strażników. - Mam pomysł powiedział. Następnie w swojej dłoni stworzył małą igłę z cienia i rzucił nią w żarówkę. - Nie wiem co to ale mieszaj w kablach. Powiedział i sam też zaczął to robić. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 17, 2013 7:31 pm | |
| Tak więc zabrałam się za mieszanie tutaj przy obwodach. Czemu nie? Tylko będziemy musieli się zmyć, bo mogą zrozumieć o co tutaj chodzi... Co chwila zerkałam czy wszystko jest w porządku i czekałam na ewentualny alarm od Darkraia. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia | |
| |
|
| |
| A idź ty mutancie - Klaudia | |
|