| A idź ty mutancie - Klaudia | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:33 pm | |
| Wtuliłam się w chłopaka. - No mam taką nadzieję - westchnęłam. Spojrzałam na ogromnego pokemona, który odpoczywał teraz przez ramię chłopaka. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
Liczba postów : 2086 Join date : 11/07/2013
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:36 pm | |
| Strażnik portali usiadł po chwili i rzekł swoim ogłuszającym tonem. - Nie dam rady go sprowadzić jeśli sam nie wyjdzie. Z tamtej strony nie otworzę portalu.W tym czasie arceus korzystając z końcówek mocy jakie udało mu się zachować stworzył dla siebie nowe ciało. O takie | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:40 pm | |
| No to było ciężkie... To może, może... by tak tam wejść i ściągnąć jego ciało? Tylko nie wiem jakby to w praniu wyszło. Spojrzałam nieco zmieszana na Arceusa. No ta... słodziutko wyglądał, ale to tylko tak z konieczności się zmienił. Przywitałam się z legendą. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:44 pm | |
| Legenda była niezadowolona z tego wszystkiego no ale... - Jak będziecie się śmiać to... Zaczął grozić. - ...I tak nic nie zrobię bo utrzymanie tego ciała kosztuje mnie całą energię jaka mi została. Dokończył. W tym czasie druga legenda spojrzała na was. - Zdajecie sobie sprawę, jakie duże jest jego ciało? | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:49 pm | |
| - Taaa... - powiedziałam, przypominając sobie swoje rozmiary jak zmieniłam się wtedy w ruinach czy podczas walki z Groundonem. - Ja nie mam zbyt zamiaru się śmiać - powiedziałam do Arceusa. - A tak ogólnie to... Jestem Klaudia i zostałam sklonowana przy użyciu twojego DNA - poinformowałam Arceusa. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:52 pm | |
| Ten spojrzał na ciebie zaciekawiony. - Tyle to i ja wiedziałem. Powiedział arceus. Po chwili znów odezwał się olbrzym. - Sprowadźcie Dialgię i Palkię. Jeśli stworzą tam czasoprzestrzeń choć na chwilę odzyskam jego ciało. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:55 pm | |
| Aha, czyli wiedział... No dobra... - Dobra, rozumiem - kiwnęłam głową na słowa olbrzyma. A Arceusa chyba weźmiemy ze sobą, raczej innego wyjścia nie ma... Jakby było co do czego to by nie dał sobie w ogóle rady... Ciężka sytuacja. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:58 pm | |
| Mały poke bóg zaczął za wami łazić. - W razie co ten mały znajdzie drogę. Powiedział strażnik portali a Arceus warknął na niego złowieszczo. - Niedawno sam byłeś mały.
| |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 4:02 pm | |
| - Oki, to my już chodźmy - powiedziałam w końcu. Na arzie nie wiedziałam zbytnio co powiedzieć do Arceusa, zwłaszcza w tak niezręcznej sytuacji. No i chyba nasz poke-bóg będzie teraz się denerwował, gdy ktoś nazwie go małym... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 4:06 pm | |
| Jeszcze tylko ostatni prezent od sporej istoty. - No to do zobaczenia. Powiedział i przeteleportował was poza las. - Chociaż tyle dobrego. Stwierdził William gdy zobaczył, że nie będziecie musieli iść przez to cmentarzysko drzew. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 4:08 pm | |
| - No, już nie będziemy błądzić - powiedziałam i rozejrzałam się wokoło. Siadłam nieco zmęczona dzisiejszymi wydarzeniami na ziemi. Sprawdziłam, która jest godzina. Chyba nie ma już sensu dzisiaj iść. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 4:14 pm | |
| Była już 4 rano. No to faktycznie iść dalej było bez sensu. - No to co teraz robimy? Spytał chłopak. Następnie zajął się rozkładaniem namiotu. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 4:19 pm | |
| - Najlepiej się prześpijmy... - przeciągnęłam się. Wypusciłam z balla swoją Deino i dałam jej trochę kwaśnych żelków. Spojrzałam na Arceusa. - Kiedy tak dokładnie wpadłeś do tamtego świata? - spytałam w pewnej chwili. To mnie ciekawiło. Na pewno kilka lat temu tam trafił... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 4:24 pm | |
| Pokemon rozejrzał się dookoła. - Nie wiem tam nie ma ani czasu ani przestrzeni. Stwierdził siadając rozkosznie na tyłku. Aż mała Deino do niego podbiegła i zaczęła się tulić. - Słodko. Powiedział William a Arceus zgromił go spojrzeniem. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 4:29 pm | |
| Mimowolnie zachichotałam. - Aha, rozumiem - odpowiedziałam na słowa Arceusa. Podrapałam się po policzku. Jak William rozłożył namiot to tylko coś zjadłam i wsunęłam się do środka. Byłam zbyt zmęczona by zrobić cokolwiek innego niż zasnąć. Sunęłam się na bok jakby Arceus także chciał wejść do namiotu... Przynajmniej poprzytulam się do chłopaka. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 6:28 pm | |
| Arceus też wszedł do środka, i wyszło na to, że William prawie na tobie leżał. W końcu jednak zasnęliście. Obudziliście się mniej więcej o 5 rano a Arceus już na was czekał. - Przespaliście cały dzień. Uświadomił was pokemon. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 6:32 pm | |
| - Bo wcześniej nie spaliśmy prawie 24 godziny - poinformowałam Arceusa. Po chwili wyszłam z namiotu. Wypuściłam swoje pokemony i dałam im jeść. - Co tam? - zagadałam do Arceusa, nie wiedząc co powiedzieć. W sumie to też mój rodzic, ale... no właśnie - ale, są pewne ale...
| |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 6:38 pm | |
| William także wylazł z namiotu a Arceus wylewitował z niego zaraz po nim. - Nie mam normalnego ciała, jestem zdany na pastwę pół potwora i mojego klona. No... jest super. Rzekł z przekąsem pokemon, ale co mu się dziwić. - No dobra już, zbierajmy się. przerwał wam pogawędkę William. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 6:40 pm | |
| Dałam Gligarowi Razor Fang, jakby czasem przydarzyła się okazja, by móc podnieść mu poziom. - Nic nie poradzę, że jestem klonem - bąknęłam tylko w odpowiedzi na słowa Arceusa. Wkrótce pochowałam swoje pokemony do balli i ruszyłam w dalszą drogę. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 6:46 pm | |
| Droga tym razem była znacznie przyjemniejsza. Słońce lekko grzało a wiaterek przyjemnie was orzeźwiał. - Mam dla ciebie coś. powiedział William i dał ci nową perłę. Skąd ją miał? | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 6:51 pm | |
| Ze zdziwieniem spojrzałam na perłę. Ucieszyłam się bo tamtą musiałam oddać, a tak to mam nową. - Dzięki - ucieszyłam się i cmoknęłam chłopaka w policzek. Obejrzałam swoją perłę i schowałam ją do kieszeni, zebym zawsze mogła sobie na nią popatrzeć. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 6:53 pm | |
| William nawet miał coś jeszcze. Był to mały rysunek, na którym perła była przymocowana do małego łańcuszka. - Może taki zrobimy? Spytał chłopak. Arceus tymczasem leciał za wami poirytowany swoją niemocą. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 6:56 pm | |
| Popatrzyłam się na rysunek chłopaka i kiwnęłam głową. - Świetny - powiedziałam. Zerknęłam na Arceusa. - Jakoś odzyskamy twoje dawne ciało... - starałam się mu polepszyć humor, chociaż z Arceusa straszna teraz maruda i za mną nie przepada... to drugie mnie najbardziej ugodziło, ale cóż takie ryzyko jak się jest czyimś klonem. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 7:01 pm | |
| Pokemon lewitował sobie dalej zamyślony. Przynajmniej tyle mu zostało, że sobie mógł polatać. - A w ogóle wiesz jak znaleźć palkię i dialgię? Zadał ci pytanie retoryczne. - No więc... I sam na nie prawie odpowiedział. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 7:06 pm | |
| Zamyśliłam się. Woźna opowiadała mi legendę o tym, jak Dialga, Palkie i Giratina powstali w Spear Pilar... I tam też można było ich spotkać, ale skoro to pytanie retoryczne to nic się nie odezwę. Zamyśliłam się. Wzięłam Williama za rękę i szłam dalej. Przed miastem trzeba będzie jakoś schować Arceusa... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia | |
| |
|
| |
| A idź ty mutancie - Klaudia | |
|