Pokemon World
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Pokemon World

~*~

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

A idź ty mutancie - Klaudia

Go down 
2 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Next
AutorWiadomość
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

Liczba postów : 2086

A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 Empty
PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:15 pm

Arceus spojrzał na ciebie po czym uśmiechnął się szeroko.
- Pewnie słyszałaś o Spear Pilar ale pewnie nie wiesz, że są do tego potrzebne specjalne kryształy.
Powiedział pokemon, a po chwili byliście już w pobliżu miasta. William szybko przywiązał do nogi pokemona i powiedział.
- Udawaj balon.
Powrót do góry Go down
https://pokemonworld.forumpolish.com
IronMan

IronMan

Liczba postów : 2406

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:19 pm

O, o tych kryształach to akurat nie wiedziałam...
- Tak będzie najlepiej - powiedziałam, patrząc się jak chłopak przywiązuje wstążke do nogi Arceusa.
To przynajmniej mamy jak go zamaskować. Chociaż to w pewnym sensie zabawy pomysł i oby Arceus się na to zgodził.
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:23 pm

Arceus niechętnie, lecz przystał na to rozwiązanie. Lepsze to niż siedzenie pod bluzą czy coś...
- Tylko lewituj wysoko.
To już była przesada ale Arceus zrobił tak, i był zacnym balonem.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:26 pm

Uroczym balonem. Tak więc ruszyłam z chłopakiem w kierunku siedziby agencji. I w razie czego przypilnowałam, zeby Arceus się nie uderzył w głowę jak będziemy wchodzić do budynku. To teraz pójść do gabinetu Mavis i wszystko jej wyjaśnić.
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:29 pm

Gdyby to było takie łatwe. Ten gabinet był prawdziwą fortecą ze stalowymi drzwiami i tabunem strażników. Tak już jest, że rada nie przyjmuje gości chyba że to coś naprawdę ważnego.
- Nie możemy was wpuścić.
Rzekł jeden ze strażników.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:33 pm

Westchnęłam.
- No dobra - powiedziałam.
Pociągnęłam Williama ze sobą do pokoju. Tam przynajmniej Arceus nie będzie musiał udawać balona. Zaczęłam na kartkach ze szczątków mojego notatnika pisać co takiego się wydarzyło. Na Xatu nie mamy co liczyć... Bo nie wiadomo kiedy Mavis wyjdzie z gabinetu...
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:39 pm

William widząc, ze ci się to nie podoba wyjechał z dość zaskakującą propozycją.
- Użyj mnie jako płytki i wparujemy wentylacją.
Arceusa to bardzo zaciekawiło, no ale on i tak się nie zmieści. Ewentualnie mógłby zostać.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:41 pm

Po chwili pokazałam Arceusowi swoją kolekcję płytek, jakie dotąd znalazłam.
- W różniastych miejscach je znajdowaliśmy... I William też działa na mnie jakby płytka - opowiedziałam Arceusowi.
Po chwili zrobiłam mały test i dotknęłam Williama, używając jego mocy jako płytki.
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:45 pm

Udało ci się przyjąć tą "duchową" postać a następnie William złapał cię za rękę i wleciał w kratkę wentylacyjną rozsypując się w dym. Było oczywiście ryzyko, że po prostu rozbijesz sie o ścianę, ale na szczęście się udało. W końcu dotarliście do odpowiedniego gabinetu.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:48 pm

Byłam trochę zestresowana. Mam nadzieję, że nie dostaniemy za to ochrzanu... Zresztą łamiemy zasady, więc... się nam należy. Rozejrzałam się wokoło. No to teraz trzeba będzie wszystko poopowiadać i wyjaśnić swoje motywy działań...
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:52 pm

kobieta zrobiła duże oczy, lecz nic nie powiedziała. Widocznie nie chciała alarmować strażników. Po chwili podeszła do okna które było najdalej od drzwi.
- Czemu tu przyszliście?
Spytała cicho.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 7:59 pm

Po chwili zaczęłam przyciszonym głosem opowiadać Mavis wszystko co się działo w zamku do którego dotarliśmy, czyli shiny Charizard, nieznany pokemon... oddzielenie się Arceusa od jego prawdziwego ciała i jego tymczasowa postać... Zakończyłam na tym, ze jest w moim pokoju...
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:02 pm

Kobieta wysłuchała wszystkiego po czym dała wam coś... przepustka?
- Pozwala wejść do podziemnych magazynów, o których wie tylko "centrala". Powinien być tam jakiś kamień.
Powiedziała spoglądając w okno.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:04 pm

Podziękowałam Mavis za przepustkę i się do niej przytuliłam. To było coś fajnego. Po tym wzięłam Williama za rękę.
- No to wracajmy - powiedziałam do chłopaka i użyłam znowu jego zdolności jak płytki.
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:11 pm

W końcu wróciliście do pokoju a tam Arceus już wyżarł wam wszystkie zapasy z plecaków.
- Ale zgłodniałem.
Powiedział tylko i zaczął dalej udawać balon. Kto by uderzył taki słodki balon?
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:14 pm

Hah no racja takiego słodziaka to raczej nikt nie uderzy. Hm... do żelek też się dorwał? Z tego co widzę to tak... Po chwili wyjaśniłam legendzie całą tą sprawę z gabinetu Mavis i pokazałam mu przepustkę. Ale mógł przynajmniej poczekac i się spytać chociaż... On chyba nigdy nie musiał.
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:19 pm

On pewnie nigdy nawet nie musiał jeść. Kto to wie? Arceus w końcu opadł na łóżko.
- Raczej z balonem po piwnicy chodzić nie będziecie.
Stwierdził pokemon.
- Faktycznie wyglądałoby podejrzanie.
Powiedział William.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:23 pm

Kiwnęłam głową.
- Tak więc raczej zostajesz tutaj... - mruknęłam, rozglądając się po swoim jakże pustym pokoju. Kiedyś było tu więcej rzeczy.
Ciągle byłam jednak niezbyt wyspana.
- Idę wziąć prysznic - powiedziałam w pewnej chwili i jak powiedziałam tak też zrobiłam.
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:29 pm

William w tym czasie skoczył po nowe zapasy. A gdy wyszłaś spod prysznica już był z powrotem. Co zobaczy;liście? Arceusa rozwalonego na łóżku po całości. Owinięty kocem i smacznie śpi...
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:32 pm

Westchnęłam.
- Albo go zwalamy, albo próbujemy się z nim zmieścić albo szukamy innego miejsca na nocleg co wybierasz? - spytałam się Williama.
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:35 pm

William mrugnął do ciebie po czym zaczął manipulować cieniem tak aby ten zsunął delikatnie pokemona na podłogę.
- Może nie mamy koca ale przynajmniej łóżko jest.
Powiedział chłopak i położył się na tapczanie.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:38 pm

Wyjęłam koc z torby, jakiego używałam podczas spania w namiocie.
- A właśnie, że mamy koc - powiedziałam rozbawiona.
Ułożyłam się wygodnie obok chłopaka i zakryłam nas kocem. Pocałowałam Williama i próbowałam spać.
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:40 pm

W końcu zasnęliście. Rano obudziło was jakieś trzaskanie i w ogóle chrupanie. To arceus znów zabrał wam się za nowe zapasy.
- Co ja poradzę, że to ciało wymaga normalnego jedzenia?
Powiedział tylko pokemon.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:42 pm

Spojrzałam na pokemona.
- No dobra, ale mógłbyś może przynajmniej zaczekać na śniadanie, a nie wyjadać nam zapasów na podróż? - spytałam pokemona i siadłam na łóżku.
W koncu sięgnęłam do torby i uratowałam chyba swoją ostatnią paczkę zelków, które zaczęłam jeść.
Siadłam obok Arceusa i posuwałam swoim ogonem po podłodze nieco niewybudzona.
Powrót do góry Go down
Corvis Corax
Admin
Corvis Corax

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 EmptyPon Lip 22, 2013 8:46 pm

Pokemon zaczął latać pod sufitem.
- Myślę, że za jakieś dwieście lat wróciłbym do formy.
Stwierdził Arceus, a William uratował swoje ostatnie jabłko i zaczął je wcinać.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia   A idź ty mutancie - Klaudia - Page 33 Empty

Powrót do góry Go down

A idź ty mutancie - Klaudia
Powrót do góry 
Strona 33 z 40Idź do strony : Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Next
 Similar topics
-
» Klaudia vs. Roark
» A idź ty mutancie - Klaudia
» Klaudia vs Gardenia

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Pokemon World :: Offtop :: ~Archiwum~-
Skocz do: