| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 7:50 am | |
| - Dobranoc - odpowiedział Ci Mewtwo. Wkrótce zasnęłaś. Śniły Ci się zarysy jakiegoś ogromnego, czarnego pokemona. Obudziłaś się rano bardzo wypoczęta i pełna energii. | |
|
| |
Yomi
Liczba postów : 803 Join date : 15/07/2013 Age : 31
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 7:55 am | |
| Usiadłam na łóżku i zerknęłam, która jest godzina. Znowu śnił mi się ten czarny pokemon... Ziewnęłam i wstałam. Ruszyłam do łazienki się przebrać. Gdy wyszłam zerknęłam w stronę okna, by zobaczyć jaka jest pogoda. Być może dzisiaj uda się wyruszyć do Castelii. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 7:59 am | |
| Pogoda była gorsza niż wczoraj. Cały czas mżawka, w porywach do ulewy co jakieś pół godziny. Pokemony jeszcze spały i była godzina dziewiąta rano. Byłaś w łazience, przebierałaś się, kiedy nagle... W lustrze otworzyło się przejście i wypadł przez nie Skiro. A miałaś na sobie tylko bieliznę i spodnie.... Chłopak popatrzył się na Ciebie zdezorientowany. - Oops, nie to lustro - powiedział, a za nim w przejście majaczyła się roześmiana Giratina. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:03 am | |
| Popatrzyłam na Skiro i z całej siły przyrżnęłam mu z pięści w pysk. -Wynoś się z ta swoją Giratiną, bo pożałujesz.- powiedziałam spokojnym tonem. popatrzyłam na Giratinę. -nie ciesz się jak smoczku. Jak tylko następnym razem cie spotkam to pożałujesz.- warknęłam do smoka Antymaterii. Założyłam koszulkę. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:05 am | |
| Skiro chyba nie usłyszał tego, co do niego powiedziałaś bo stracił przytomność, a przejście zniknęło. Chłopakowi krew ciekła z nosa. Nieźle go załatwiłaś tym ciosem z pięści. Giratina chyba sobie wzięła do serca Twoją groźbę bo się już nie pojawiła. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:09 am | |
| -Kuźwa!- warknęłam tylko wściekle i złapałam Skiro i zaczęłam go ciągnąc jak worek ziemniaków. -Mewtwo? Choć no tu na chwilkę.- zawołałam psychiczna legendę. Chyba jednak powinnam rozważyć morderstwo na tej ofierze losu. Albo pożyczę Haxorusa od bliźniaków i poszczuje nim tego gnoja. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:11 am | |
| Mewtwo chyba spał i go obudziłaś, bo przyszedł dopiero po chwili. - Co się stało? - spytała legenda i spojrzała na Skiro zdziwiona. Byłaś na chłopaka nieźle wściekła, ale to raczej wina jego pokemona, że tak tu wpadł... | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:15 am | |
| -Jego Giratina tutaj go wrzuciła, a ja go tak walnęłam w mordę, ze zemdlał. Nie możesz go czasem gdzieś teleportować czy co? Bo inaczej pójdę do bliźniaków i pożyczę od nich Haxorusa, by go zjadł.- Powiedziałam do Mewtwo. -Albo zawlekę go na policje i powiem, ze przylazł go mnie za pomocą teleportu i chciał mnie podglądać. Może wtedy zamknęli, by go na jakiś czas...- Mruknęłam. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:18 am | |
| - Musiałbym znać Teleport - pokręcił głową Mewtwo. Skiro po chwili chyba zaczął się przebudzać. Odruchowo złapał się za nos i jęknął. - Ała, za co mnie tak nie lubisz? - jęknął tylko niewyraźnie chłopak, a Mewtwo się schował. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:21 am | |
| -Mam prawo cię nie lubić, a ty lepiej powiedz swojej Giratinie, ze następnym razem będzie cie szukać kilka metrów pod ziemią gnoju.- Warknęłam. -wiecznie mi się pałętasz miedzy nogami to się nie dziw, ze nie jestem zachwycona jak mi do łazienki wpadasz.- miałam ochotę go walnąć jeszcze raz, ale się powstrzymałam. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:24 am | |
| - No przepraszam - mruknął. Wyciągnął sobie chusteczkę z kieszeni i wytarł krew. - To samo ja mógłbym o tobie powiedzieć, wiecznie mi wpadasz w drogę - powiedział niezbyt zadowolony z tego, że złamałaś mu nos. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:29 am | |
| -Wal się. Wcale nie mam ochoty się z tobą widywać.- warknęłam. -A teraz lepiej się wynoś, bo jeszcze raz cie walnę i zawlekę na policje.- Dodałm rozdrazniona. On juz zaczał mnie wkurzac. Wiecznie włazi mi w droge i uwaza, ze to nic wielkiego. -Wpadnij na mnie jeszcze raz to pozałujesz.- Zagroziłam mu i pokazałam drzwi. -Wynos się.- Kazałam mu. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:32 am | |
| - Jak sobie chcesz, chciałem w czymś pomóc, ale w takim razie radź se sama! - krzyknął wręcz i wypadł z pokoju z głośnym trzaskiem drzwi. Mewtwo wyszedł ze swojej kryjówki. Chyba uznał, ze on też na razie sunie się z planu bo po chwili siedział na szafie i dalej pracował na komputerze. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:34 am | |
| -Szlag. Jak go jeszcze raz spotkam to go zabije. Na prawdę.- warknęłam. Co ten dupek sobie myśli? Nie potrzebuje pomocy takiej ofermy jak on. Zaczęłam chodzić po pokoju. Miałam swoje sprawy na głowie, a jeszcze ten gnój musiał się tutaj pchać. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:38 am | |
| Chodziłaś po pokoju, rzucając przekleństwa pod adresem Skiro i zeszło Ci tak do dwunastej. Pokemony chyba także polały Ci nie wchodzić w drogę, bo siedziały spokojnie, widocznie widząc Twój fatalny nastrój. Mewtwo ani tyle się nie odzywał. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:44 am | |
| Skrzywiłam się i w końcu usiadłam na łóżku. Za taki wyskok Skiro powinien dostać coś więcej i cios pysk. Zerknęłam w stronę okna, by zobaczyć jaka jest pogoda. -Dobra, idziemy się przejść, bo nie wytrzymam.- Powiedziałam do pokemonów i ruszyłam w stronę wyjścia. Może po wyjściu na świeże powietrze uda mi się uspokoić. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:45 am | |
| Wyszłaś na zewnątrz. Na szczęście także mżawka ustała. Mewtwo został w pokoju, a pozostałe pokemony szły grzecznie za Tobą. Po drodze minęłaś się z Ingo i Emmetem, którzy także mieli widocznie kwaśne miny. Cóż to chyba także nie jest ich dobry dzień. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:50 am | |
| Ruszyłam się przejść po mieście. Miałam nadzieje, ze nie natknę się akurat na tego idiotę, bo nie mam nigdzie dołu wykopanego na jego zwłoki. Mogłam z resztą się rozejrzeć czy po mieście nie kręcą się jakiś Rocketsi. Ta cała sytuacja mnie na prawdę wkurzyła. Ten idiota nawet swojego pokemona nie potrafi wychować. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:54 am | |
| Chodziłaś po mieście w nadziei, że tego idioty nie zobaczysz, ale go ujrzałaś. Chyba miał wszystko w czterech literach bo siedział sobie na takim żurawiu: KLIK i prawdopodobnie jadł kanapkę, rozglądając się po mieście. Cóż, w takim tłumie raczej nie zobaczył, że jesteś w pobliżu. A ludzi było naprawdę mnóstwo przez to, że jutro ma być w tym mieście koncert. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 8:57 am | |
| Przez chwile rozważałam rozwalenie w jakiś sposób tego żurawia i zamordowanie go z zimna krwią, ale się powstrzymałam i ruszyłam dalej. Rozglądałam się za czymś podejrzanym i zmierzałam na przedmieścia. Jutro ma być koncert? z reszta co mnie to obchodzi i tak na niego nie idę. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 9:00 am | |
| Dotarłaś do jakiejś niezbyt przyjemnej dzielnicy miasta, gdzie mogłaś spotkać wielu podejrzanych typków. Może tutaj coś znajdziesz? Są przecież tacy ludzie, co naprawdę dużo informacji znają... W pewnej chwili o uszy coś Ci się obiło o "wielkiej akcji" na koncercie. Były to dwa typki, które paliły papierowy i spod ich kurtek było widać czerwone linie na czarnym tle. Jak tak dopasować... zespół R! | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 9:04 am | |
| Zmiana planów... jednak idę na ten koncert. Ukryłam się i zaczęłam dalej podsłuchiwać co takiego mówią. Ciekawe tylko czy bliźniacy o tym wiedzą... Z reszta to ich sprawa. Nie miałam za bardzo zamiaru nikogo prosić o pomoc. Wolałam to wszystko sama załatwić. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 9:06 am | |
| Usłyszałaś tylko jeszcze, że szefostwo ostatnio naprawdę dużo działa. Co to ma znaczyć? Więcej niż jeden szef? Potem Rocketowcy się rozeszli, bo "mają robotę" i tyle ich widziałaś. Tymczasem znowu zaczęło padać i musisz poszukać sobie kryjówki, bo tu za bardzo śmierdzi w tym kartonie. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 9:10 am | |
| Skrzywiłam się i ruszyłam w stronę Centrum. Może Mewtwo udało się odszyfrować jakieś informacje z tych plików. Rozejrzałam się jeszcze czy nie ma tutaj jakiś podejrzanych typków i ruszyłam. Będzie trzeba jednak pójść jutro na ten koncert i próbować powstrzymać tych Rocketsów. Moze przy okazji jakiegoś uda się jakiegoś złapać i przesłuchać. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 23, 2013 9:13 am | |
| Wróciłaś do pokecenter i po chwili byłaś już w pokoju. Mewtwo chyba skończył rozwiązywać szyfr, bo akurat wcisnął enter. Chwilę patrzył się zdziwiony w laptop. - Cóż... Szefostwem zespołu R są... rodzice Skiro - poinformowała Cię legenda. Teraz to zupełnie wryło Cię w ziemię. Zreszta niektóre rzeczy robiły się logiczne... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi | |
| |
|
| |
| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|