| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Yomi
Liczba postów : 803 Join date : 15/07/2013 Age : 31
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 7:34 am | |
| Co te gnojki tam majstrują? Próbowałam przejść w stronę kulis. -Przepraszam..- mówiłam co chwila i przepychałam się w stronę tych typków. Trzeba będzie się przyczaić i może spróbować podejrzeć lub walnąć któregoś gościa, by dowiedzieć się co tutaj jest grane. | |
|
| |
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 7:40 am | |
| Już prawie byłaś u celu, kiedy padła cała elektronika. Po chwili znowu wszystko się włączyło, tylko na ekranie był jakiś... zacieniony zarys faceta. - Oh, mam nadzieję, że wszyscy dobrze się bawią... Czas na finalną atrakcję... fajerwerki, cała scena naszpikowana jest materiałami wybuchowymi, a z terenu parku nie da się uciec, chyba że chcecie być porażeni prądem... Miłej zabawy *szyderczy śmiech*. I po tym zaczęła się totalna panika. W Twoje oczy rzucił się Skiro, biegnący do sceny. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 7:43 am | |
| Co za śmiecie. Chyba jest jeszcze jakaś szansa na to, by nie dopuścić do tego wybuchu. Wypuściłam Mewtwo. -znasz się na materiałach wybuchowych?- spytałam się go i ruszyłam szybko w stronę sceny. -Chodź, szybko!- ponagliłam go. Nawet jeśli nie będzie się znał to zawsze może pomóc nam coś wymyślić. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 7:47 am | |
| - Znam - kiwnął głową Mewtwo. Po chwili byliście w kulisach. Pokemon pokazał Vi kryjówki, gdzie było od zarąbania materiałów wybuchowych. - Ale musimy znaleźć zapalnik... - powiedziała legenda. Po chwili znaleźliście to, o czym mówił Mewtwo. Tylko że Skiro już się przy nim męczył, rozkręcając ostroźnie całą budowę swoim śrubokrętem. Z tego skupienia was nie zauważył. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 7:56 am | |
| -Miło, ze tez tutaj jesteś, ale przynajmniej na razie to zostaw.- Powiedziałam chłodnym tonem do Skiro. Zerknęłam na Mewtwo. -Myślisz, ze da się wyłączyć prąd, by ludzie mogli uciec?- Spytałam się psychicznej legendy. Wolałam, by jednak ludzie mogli uciec jak coś czasem pójdzie nie tak. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:06 am | |
| Pokemon zaczął wszystko sprawdzać. - O, masz Mewtwo - zauważył Skiro, chociaż trochę niewyraźnie mówił, bo teraz miał śrubokręt w ustach. - Dam se radę, miałem szkolenia - powiedział. Po chwili już cała obudowę zdjął. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:09 am | |
| -No dobra.- Mruknęłam i zerknęłam na Mewtwo. -Dasz radę jakoś wyłączyć ten prąd?- Spytałam się, a po chwili wpadłam na pomysł. -Skiro? Możesz przekazać swojemu złośliwemu smokowi, by zrobił przejście gdzieś po za park? Niech ludzie stad uciekną, a jak coś pójdzie nie tak to będzie można spokojnie coś wymyślić.- powiedziałam i rozejrzałam się za jakimś komputerem. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:14 am | |
| - Dam radę, tylko mi chwilę to zajmie - powiedział Mewtwo. Komputer tutaj był. - Giratina, słyszałaś, do roboty - powiedział Skiro do smoka. Chłopak teraz grzebał w urządzeniu. - Ech, wszystkie takie same - jęknął i wskazał Ci na kabelki. - Trochę dłużej to będzie niż sądziłem - dodał. Po chwili pokazał Ci na licznik. Macie niecałe 2 minuty. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:17 am | |
| -Dobra, Mewtwo lepiej jak mu pomożesz.- powiedziałam do psychicznej legendy. Mieliśmy niecałe 2 minuty. Zaczęłam się rozglądać. -Mewtwo? Twoje Barrier potrafi wytrzymać taki wybuch?- spytałam się. skrzywiłam się. wolałam jednak, by to wszystko nie wyleciało w powietrze. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:21 am | |
| - Nie dałbym rady, a przy samej próbie bym zginął z wyczerpania. Musiałbym być na 46 poziomie do tego - wyjaśniła legenda. Po chwili Mewtwo zabrał się za pomaganie Skiro. I tak oto licznik zatrzymał się na piętnastu sekundach. Wszyscy odetchnęli z ulgą. - No to... ja już się zmywam - powiedział Skiro, widocznie nie chcąc, zebyś znowu się na niego wydzierała. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:25 am | |
| -No dobra... mam tylko jedno pytanie. Po cholerę twoim starym szantażowanie całej Unovy?- Spytałam się popatrzyłam z ulgą na licznik. Przynajmniej teraz nie wybuchnie. Zerknęłam na Mewtwo i poklepałam go po głowie. On też odwalił kawał dobrej roboty. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:34 am | |
| - No cóż, chcą przejąć kontrolę nad regionem... A później nad pozostałymi... - wyjaśnił Skiro. Po chwili wróciła Giratina chłopaka. Przynajmniej już tu była, bo wyleciała z jego cienia. Mewtwo był zadowolony, ze bardzo pomógł w tej sprawie. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:44 am | |
| -Dobra to i ja się stąd zmywam.- mruknęłam i schowałam Mewtwo do pokeballa. -Do zobaczenia.- rzuciłam tylko i ruszyłam w stronę wyjścia z kulis. Wolałam się prześlizgnąć trochę bardziej nie zauważona, by nikt nie skojarzył mnie z tym co się tutaj działo. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:55 am | |
| - No... do zobaczenia... - bąknął Skiro. Po chwili udało Ci się wymknąć, a pokemony bliźniaków przeszukiwały cały teren i znalazły chyba z 5 gości z zespołu R, którym nie dały widocznie uciec na początku. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:57 am | |
| Rozejrzałam się tylko i ruszyłam na poszukiwanie bliźniaków. Chyba, ze nie uda mi się ich znaleźć to wtedy pójdę prosto do Centrum pokemon. popatrzyłam na ich pokemony. No, no aż pięciu gościom nie udało się stad uciec. Normalnie dbają o swoich członków... | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 8:59 am | |
| Wkrótce znalazłaś Ingo i Emmeta. - Cześć, jesteś cała? - spytał się Ingo. - Niektórzy niezbyt dobrze skonczyli z tej paniki tłumu - powiedział Emmet, wskazując na ludzi, których zabierała karetka. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 9:02 am | |
| -Tak. Nic mi się nie stało.- odpowiedziałam i popatrzyłam zamyślona na ludzi, których zabierała karetka. Więc jednak większości osób nic się nie stało i dobrze. -No widzę, ze jednak kilku nie zdarzyło stad spierdzielić.- Mruknęłam patrząc na Rocketsów. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 9:07 am | |
| - No, jeszcze nim włączyli prąd zdołaliśmy kilku złapać - powiedział Ingo. - A teraz na komisariat i zobaczyć co ciekawego wiedzą - wyszczerzył się Emmet. Po chwili policjantka Jenny zabrała oprychów na komisariat. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 9:11 am | |
| Pokiwałam głową. Czyli aż tak się nie kryli z tym co zamierzają zrobić? Wypuściłam Lucario i rozejrzałam się wokół. Całe szczęście, że większości osób udało się uciec. Niechętnie musiałam przyznać, ze Skiro czasami się do czegoś przydawał. Czasami. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 9:15 am | |
| Było tutaj dość spore zmaieszanie mimo wszystko. Specjalne służby po kolei wynosiły ładunki wybuchowe ze sceny i pakowały je do swoich pojazdów. Bliźniacy się z Tobą pożegnali i poszli sobie odpocząć po tym wszystkim do pokecenter. Goście z Linkin park natomiast czekali, aż będą mogli zebrać swój sprzęt. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 9:17 am | |
| W końcu tez ruszyłam w stronę Centrum pokemon. Byłam już zmęczona po tym wszystkim i chciałam odpocząć. -Chodź, Lucario.- powiedziałam do swojego pokemona i zaczęłam iść w stronę wyjścia z parku. No to ładnie się koncert udał. Przynajmniej nie było tych "fajerwerków". | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 1:23 pm | |
| Przynajmniej to, chociaż fani nie byli zbyt zachwyceni mimo wszystko. Po chwili byłaś w pokecenter i cudem udało Ci się dotrzeć do Twojego pokoju. Tam Mewtwo wyskoczył z pokeballa. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 1:25 pm | |
| -Mało brakowało i byłoby po wszystkim.- Powiedziałam i usiadłam na łóżku. Wypuściłam jeszcze Shinx i Larvitara. Westchnęłam. -Co za świry z tych Rocketsów.- Mruknęłam i zaczęłam głaskać małą lwiczkę i Larviego. Byłam już tym wszystkim zmęczona. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 1:27 pm | |
| Shinx i Larvitar byli uradowani z tego głaskania. Lucario zaczęła się do Ciebie tulić. - W sumie dobrze, że Skiro zabrał się za rozbrajanie bo zginęłoby naprawdę mnóstwo ludzi - powiedział Mewtwo. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 24, 2013 1:30 pm | |
| -No tak.- odpowiedziałam zamyślona. -Chociaż raz ta jego złośliwa Giratina przydała się do czegoś więcej niż rzucania mi gościa do łazienki.- Dodałam. -Moze Rocketsi puszczą pary z ust na komendzie i będzie można się dowiedzieć czy nie maja w planach więcej takich akcji.- westchnęłam i położyłam się na łóżku. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi | |
| |
|
| |
| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|