| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Yomi
Liczba postów : 803 Join date : 15/07/2013 Age : 31
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:12 pm | |
| Ziewnęłam i przetarłam oczy. Zerknęłam która jest godzina. całkiem przyjemnie się śpi jak się ma całe łóżko zawalone pokemonami. Przeciągnęłam się i usiadłam. Pogłaskałam pokemony po głowach. | |
|
| |
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:15 pm | |
| Była już 9 rano. Mewtwo owinął sobie przez noc ogon wokół Twojego brzucha, więc będziesz teraz musiała się jakoś wydostać... Na szczęście legenda się obudziła i nie musiałaś tego robić. - Cześć - przywitał się z Tobą. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:19 pm | |
| -Cześć.- przywitałam się z Mewtwo. Złapałam jego ogon. -Fajna masz kitę. Zawsze możesz się nią wokół kogoś owinąć.- Powiedziałam rozbawiona i poklepałam go po głowie. W końcu zeszłam z łóżka i poszłam do łazienki się przebrać. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:23 pm | |
| Mewtwo rozbawiony poruszył ogonem i Cię nim trochę połaskotał. - Bez ogona pusto by było - stwierdził. Po chwili przebrałaś się w łazience i Larvitar znowu próbował zjeść ogon Mewtwo. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:26 pm | |
| Podeszłam i złapałam Larvitara. -Nie wolno jeść ogona.- powiedziałam do pokemona i zerknęłam w stronę okna. Może dzisiaj pogoda była trochę lepsza. Połaskotałam Larviego po brzuszku. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:30 pm | |
| Dzisiaj było tylko pochmurnie i o dziwo w niższych partiach miasta stała woda... Czyżby powódź? na to wyglądało. Niezbyt ciekawie. Mewtwo tymczasem obejrzał swój dość porządnie wyśliniony ogon. W końcu wytarł go w prześcieradło. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:33 pm | |
| Popatrzyłam na to co zrobił Mewtwo. -na pewno będziesz spać w tym miejscu.- Mruknęłam. Wzięłam plecak i popatrzyłam na swoje pokemony. -No dobra. Mewtwo chyba jednak będziesz musiał trochę posiedzieć w pokeballu.- powiedziałam i zerknęłam na Larvtara oraz Riolu. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:38 pm | |
| Po chwili byliście gotowi do drogi, a Mewtwo sam wskoczył do pokeballa. Riolu i Larvitar byli pełni energii po takim długim śnie. Zauważyłaś na zewnątrz, ze dużo ludzi biegnie, ratując swój dobytek. Droga była zalana, ale jakoś udawało się nią iść. W pewnej chwili zobaczyłaś jakby jakieś błagalne wołanie o pomoc, bardzo dźwięczne. Co to może być? | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:40 pm | |
| Rozejrzałam się i przez chwile zastanawiałam czy iść za tym dźwiękiem czy nie. w końcu jednak zaczęłam nasłuchiwać i ruszyłam w stronę z której dochodziło to wołanie. -Larvi, Riolu. Macie trzymać się blisko mnie.- powiedziałam do małych pokemonów. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:44 pm | |
| W końcu zobaczyłaś takiego pokemona: Bezradny utknął na mieliźnie i nie mógł się ruszyć z miejsca. - Laaa - spojrzał na Ciebie błagalnie, byś mu pomogła. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:47 pm | |
| Popatrzyłam na pokemona. -Lapras?- pokręciłam głową i próbowałam podejść do pokemona. -Nie bój się. Zaraz spróbuje ci pomóc.- powiedziałam i obeszłam Laprasa, by zobaczyć czy po prostu nie da się go wyciągnąć do wody. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 1:48 pm | |
| Niestety nie, jego płetwy zaplątały się dodatkowo w jakieś resztki ogrodzenia. Chyba tu przypłynął przez przypadek jakimś sposobem... no właśnie jakimś. Riolu próbowała jakoś rozplątać druty, lecz nie dawała rady. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 3:55 pm | |
| Popatrzyłam na druty. rozejrzałam się czy czasem tutaj nikogo nie ma i wypuściłam z pokeballa Mewtwo. -Myślisz, ze możesz je jakoś za pomocą swojej psychicznej siły rozplątać?- Spytałam się go. -Bo inaczej będę musiała go jednak złapać i przetransportować w inne miejsce w pokeballu.- Dodałam. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 3:57 pm | |
| - Coś z tym zrobię - powiedział Mewtwo. Po chwili jego oczy zaczęły się jakby lekko świecić i druty się wyginały oraz pękały. Lapras w końcu zsunął się na głębszą wodę i zaklaskał uradowany płetwami. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:02 pm | |
| -Dzięki.- powiedziałam do Mewtwo. -No, mały teraz jesteś wolny.- powiedziałam zadowolona do Laprasa. Pogłaskałam Mewtwo po głowie. -Dobra robota.- pochwaliłam go. W końcu i on też musi lubić jak ktoś go chwali. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:24 pm | |
| Mewtwo się uśmiechnął. Faktycznie on też lubił jak ktoś go chwali. Lapras zadowolony korzystał z wolności, po czym podpłynął do Ciebie, sunąc już trochę brzuchem po mieliźnie i zaczął się przymilać. Larvitar i Riolu skorzystali z okazji, by wsiąść mu na skorupę. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:27 pm | |
| Pogłaskałam Laprasa po łbie. -Tez jesteś pieszczochem?- Spytałam się rozbawiona. Widocznie powinnam założyć teraz przedszkole. Zerknęłam na Mewtwo. -Nie ma tutaj czasem twojego stada?- spytałam się wodnego pokemona. Z tego co wiedziałam Laprasy zwykle podróżowały w stadach. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:30 pm | |
| Lapras pokręcił zasmucony łbem. Tak więc jego stada tutaj nie ma. Mewtwo tymczasem rozglądał się po okolicach. - Nie zdąży dopłynąć do oceanu - stwierdził. - Woda już powoli opada - dodał po chwili. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:33 pm | |
| Westchnęłam i zamyśliłam się na chwile. -wiesz co? Może na razie będziesz podróżować ze mną a jak czasem uda sie nam spotkać twoje stado to do nich wrócisz, ok? Chyba, ze będziesz chciał sam odpłynąć jak znajdziemy się blisko oceanu.- zaproponowałam pokemonowi i wyjęłam pokedex, by go przeskanować. Zawsze to o jedna dana więcej do tego urządzenia. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:38 pm | |
| - Pokedex napisał:
Lapras lv. 11 Samiec Charakter: Bardzo przyjazny pokemon, który bardzo łatwo się do kogoś przywiązuje. Nigdy nie zostawi przyjaciół w potrzebie. Ataki: Sing, Water Gun, Mist, Growl, Confuse Ray, Ice Shard, Zdolność: Water Absorb, Lapras kiwnął łbem i zgodził się, żebyś złapała go do balla. Był nawet ucieszony z tego faktu. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:41 pm | |
| -Dobrze.- zgodziłam się i wyjęłam pokeball. Podeszłam do Laprasa i go stuknęłam kulką. Poczekałam aż wodny pokemon się złapie. nawet ucieszyłam się, ze przez jakiś czas będzie z nami podróżował. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:47 pm | |
| Lapras po chwili już grzecznie siedział w pokeballu. Ten nawet się nie przechylał tylko od razu zrobił "DING". I oto masz kolejnego stworka w swojej kolekcji, przynajmniej na razie. Teraz mogłaś już ruszać w drogę, a Larvitar domagał się, byś go zabrała od tej wody na ręce. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:50 pm | |
| Wzięłam pokeball z Laprasem i popatrzyłam na Mewtwo. -Możesz pochodzić normalnie, ale jak tylko kogoś spotkamy to zmykaj do balla, ok?- Spytałam się legendy. pochyliłam się i wzięłam Larvitara na ręce, a Riolu pokazałam, ze może wejść mi na ramię. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:52 pm | |
| - OK - odpowiedział Ci Mewtwo. Riolu po chwili weszła Ci na ramię, a Mewtwo szedł obok. W końcu zdecydował się polatać sobie bardzo wysoko. Wody było coraz mniej, ale na szczęscie i tak zbliżałaś się do wyżyn. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Sro Lip 17, 2013 4:55 pm | |
| Zaczęłam chodzić po mieście. Rozglądałam się i czasami nasłuchiwałam czy nie ma niczego podejrzanego. Zerknęłam na Mewtwo. To było nawet miłe, ze mogłam sobie chodzić ze swoimi stworkami. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi | |
| |
|
| |
| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|