| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Yomi
Liczba postów : 803 Join date : 15/07/2013 Age : 31
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Nie Lip 28, 2013 8:19 pm | |
| -Przepraszam.- Mruknęłam i wytarłam oczy wierzchem dłoni. Popatrzyłam na mokrrą koszulę mojego ojca. -Ups...- Skrzywiłam się. No cóż, chyba wyryczałam się na zapas na cały rok jeśli nie więcej. | |
|
| |
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Nie Lip 28, 2013 8:20 pm | |
| - Nic się nie stało - Twój ojciec uśmiechnął się. Spojrzał na koszulę i tylko machnął ręką. Zbliżało się popołudnie i zaburczało Ci w brzuchu. Twój ojciec już chwilę temu zaczął coś jeść. Deino do niego podbiegła i domagała się o skórki z owoców. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Nie Lip 28, 2013 8:25 pm | |
| Też wzięłam owoce i zaczęłam jeść. -Lepiej daj jej te skórki, bo jeszcze nam bombę atomową wykopie i radośnie przyniesie w pysku.- powiedziałam i tez dokarmiałam smoczka odpadkami. Wolałam, by jednak już niczego nie przywlekała oprócz muszelek i kamyków. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Nie Lip 28, 2013 8:27 pm | |
| Twój tata więc zrobił jak mu mówiłaś i mała smoczyca miała pod dostatkiem skórek, które uwielbiała. - No to byłby makabryczny widok ucieszonego smoczka z bronią masowej zagłady w pyszczku - powiedział Twój ojciec bardzo rozbawiony. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Nie Lip 28, 2013 8:30 pm | |
| -Taki sam jeśli nie gorszy jak widok małego smoka z karabinem lub bombą w mordce.- dodałam rozbawiona. -Masz, mała chyba jakieś odchyły, by szukać niebezpiecznych przedmiotów na zabawki.- Powiedziałam do smoczka rozbawiona. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Nie Lip 28, 2013 8:32 pm | |
| - Deee - powiedziała Deino. Rozkosznie rozdziawiła paszczę. - Chyba to potwierdza - Twój ojciec zaczął się śmiać. I na takich bardzo przyjemnych rozmowach zeszło wam aż do wieczora. Wkrótce ułożyliście się spać, a rano... Skiro przygotowywał żółwia do drogi! | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 1:30 pm | |
| Popatrzyłam na żółwia. -Dzisiaj już ruszamy?- Spytałam się i rozejrzałam za Deino czy czasem nie wzięła sobie na cel wykopanie broni masowej zagłady. Westchnęłam i wstałam. Zerknęłam na swojego ojca oraz na Lucario i Mewtwo. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:18 pm | |
| - Tak - powiedział Skiro. Deino tym razem wykopała jakąś rycerską zbroję, ale nią raczej nikomu nic złego nie zrobi... Twój ojciec miał się dobrze a Lucario i Mewtwo właśnie się obudzili. - Nie mogę się doczekać powrotu do domu - powiedział Twój tata. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:21 pm | |
| -No ja też. Tylko będzie dużo tłumaczenia się pewnie.- Odpowiedziałam i popatrzyłam na Deino. -Tylko nie wykop tym razem bomby atomowej, ok?- poprosiłam małą smoczyce. -i tak będzie jeszcze jedna sprawa do załatwienia z Rockets.- Dodałam. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:23 pm | |
| - Deee - powiedziała Deino i zrobiła rozkoszną minę. Po chwili wskoczyła na skorupę żółwia. W końcu wszyscy na nim siedzieliście i bez kłopotu się zmieściliście. Twój ojciec znowu popadł w zamyślenie. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:27 pm | |
| Zerknęłam na swojego ojca. -Czym znowu zaprzątasz sobie głowę?- spytałam się i jednak pilnowałam smoka, by nie zabrał się czasem za jedzenie żółwia na którym mieliśmy płynąć. Deino była okropnym rozrabiakom i po niej można było się wszystkiego spodziewać. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:29 pm | |
| Deino chyba jednak nie chciała jeść poke-żółwia i zadowolona raz po raz zanurzała łebek w wodzie, by zobaczyć co się dzieje pod nią. To zabawnie wygladało. - Niczym takim - powiedział tylko Twój ojciec i dalej siedział i wpatrywał się w morze. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:33 pm | |
| Zerknęłam na Deino. -Tylko się nie utop.- Mruknęłam do pokemona. Tez zapatrzyłam się w ocean. Może teraz wszystko się ułoży, ale najpierw trzeba było do końca zniszczyć Rockets. Może i mój ojciec żyje, ale jeszcze mieli moja matkę na sumieniu. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:41 pm | |
| - Bulbulbul - Deino tylko zabulgotała na słowa do niej i w koncu wyjęła łebek z wody, by nabrać oddechu i podeszła do Ciebie, po czym zabrała się za przymilanie. Zaburczało Ci w brzuchu. Na szczęście mieliście spore zapasy owoców, chociaż marzyło Ci się w chwili obecnej jakieś mięsko... | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:50 pm | |
| Pogłaskałam smoczycę i jednak wzięłam kilka owoców. Obrałam je ze skórki, by dać je Deino. Może wtedy się uspokoi. -Jakoś nie mogę sobie wyobrazić co będzie jak ewoluujesz w Hydreigona lub Zweilousa.- Mruknęłam do niej i wyobraziłam sobie jak leci z dwoma bombami w pyskach. Brrrr. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:53 pm | |
| - Może z ewolucją jej minie? - powiedział Twój ojciec. Deino uradowana jadła skórki. Ojciec i Skiro w końcu także zjedli. Płynęliście już dość długo. Zaczynało się ściemniać. Chłopak powyjmował haki z torby i obwiązał wam wokół pasa liny, a haki przyczepił do skorupy żółwia. W końcu otworzyło się przed wami przejście. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:57 pm | |
| -Mam nadzieje. Bo inaczej trzeba będzie skombinować jej jakiś kaganiec.- Odpowiedziałam. Popatrzyłam na przejście. Czyli niedługo wrócimy do Unovy. Ucieszyłam się na tą myśl. Może będę mogła w końcu poświecić trochę czasu na jakiś trening i odpoczynek po tym wszystkim. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 3:59 pm | |
| W końcu spadliście w przejście. Tym razem nic was nie próbowało gonić i o dziwo wypadliście zaraz przed Unovą. Tylko najpierw Skiro dał wam te owoce. Chłopak popatrzył się zamyślony na ląd. - No to cóż, od teraz postaram się na ciebie nie wpadać - powiedział chłopak i wstał. Pewno czekał, aż dopłyniecie do brzegu. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 4:03 pm | |
| -Ok. Dzięki. Tylko jednak jak będą coś planowali w mojej okolicy to lepiej dawaj znać.- Odpowiedziałam i wzięłam owoce. zerknęłam na swoje pokemony i na ojca. -jeszcze trochę i będziemy znowu w Unovie.- westchnęłam. Przynajmniej mój rodzic został uratowany. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 4:06 pm | |
| - Ponoć miałem zniknąć z twojego życia, ale OK. Jak co jakbyś chciała się czegoś dowiedzieć to w miastach szukaj parków a w nich będzie po jednym Ralts. One roznoszą wiadomości więc powiedz pokemonowi po prostu, że to do mnie lub ja przyślę coś do ciebie - wyjaśnił chłopak. Wkrótce znaleźliście się na lądzie. Jak zauważyłaś było to miejsce niedaleko waszego rodzinnego miasteczka. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 4:09 pm | |
| -Ok.- Odpowiedziałam. Chciałam, by on zniknął z mojego życia, ale póki rocketsi działają niestety nie jest to możliwe. Zerknęłam na mojego ojca. -No to niedaleko mamy do domu.- powiedziałam i schowałam puki co swoje pokemony. -na razie.- powiedziałam do Skiro i ruszyłam w stronę miasteczka. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 4:12 pm | |
| - Oki pa - powiedział chłopak. Wkrótce ruszyłaś z ojcem w stronę miasteczka, a ten gadał jak to się dużo pozmieniało teraz. Ciągle był troche dziwny po tym wszystkim, ale po tych wydarzeniach... to jest całkiem prawdopodobnie, że mimo wszystko nie wrócił do siebie. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 4:17 pm | |
| Szłam tuż obok ojca i co chwila na niego zerkałam. -Jak będziemy w domu to od razu maszerujesz do łózka bez żadnego gadania.- powiedziałam. Było bardzo prawdopodobne, ze zdążyli na nim wykonać jakieś eksperymenty. Nie chciałam sobie wyobrażać nawet jakie. No i jeszcze przebywał tam 5 lat bez żadnej nadziei na uwolnienie. to jednak musiało się na nim jakoś odbić. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 4:55 pm | |
| Wkrótce byliscie w mieście. Wasz dom był trochę na uboczu, więc bez przeszkód się do niego dostaliście. Zebrało sie tutaj sporo kurzu a ogródek nieco zarósł, ale nie ma to jak w domu! Ojciec rozejrzał się po tym wszystkim. Cieszył się chyba, że znowu jest u siebie. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pon Lip 29, 2013 4:57 pm | |
| -Czyli jednak jeszcze stoi.- powiedziałam zadowolona i się rozejrzałam. Wypuściłam pokemony oprócz Laprasa. Rozejrzałam się za zegarkiem. -Nawet nie będę do lodówki patrzeć, bo raczej tam nic nie ma.- powiedziałam i położyłam owoce na stole. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi | |
| |
|
| |
| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|