| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 4:34 pm | |
| Deino kopała obecnie coś, ale chyba jednak nie wykopie bomby. Explout tylko czujnie ozglądał się wokoło. Zupełnie jak jego właścicielka. Po chwili jak na złość zaczęło kropić. - Ojoj, zaraz zmoknę - powiedziała Grzybowa. Kątem oka zobaczyłaś, jak Mewtwo ukradkiem wchodzi do domu. Chyba ma zamiar ostrzec Twojego ojca. | |
|
| |
Yomi
Liczba postów : 803 Join date : 15/07/2013 Age : 31
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 4:37 pm | |
| Szlag. Popatrzyłam na swoje pokemony. -Dobra, kończcie już ten trening. Deino nie wykopuj granatów.- Powiedziałam i niechętnie ruszyłam w stronę domu. Po prostu świetnie. Dobrze, ze Mewtwo poszedł ostrzec mojego ojca, bo będzie nieciekawie. Zostawiłam Laprasa na zewnątrz, by posiedział sobie na deszczu. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 4:40 pm | |
| Deino nieco zawiedziona wyrzuciła jakiś mały przedmiot w dal, który zrobił tylko "bum". Grzybowej niemalże szczęka opadła, Exploudowi także, chociaż... Nie on chyba tak ciągle... Wkrótce mimo wszystko poszliście do domu i Twój ojciec widać się ukrył.
Poziomy dla poków + 0,8 | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 4:44 pm | |
| -Ona już tak ma.- Powiedziałam rozbawiona na to co wykopała Deino. Otworzyłam drzwi i zaprosiłam sąsiadkę do domu. Dobrze, ze przynajmniej tat się schował, by byłoby duuuzo tłumaczenia się. Ewentualnie Mewtwo by im czyścił pamięć. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 4:56 pm | |
| Wkrótce sąsiadka zasiadła w kuchni na krześle i zaczęła paplać co się to podziało ostatnimi czasy w waszej miejscowości. Po chwili zabrała się za wypytywanie Ciebie o szczegóły podróży i sporo wam tak schodziło na tym wszystkim. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 5:00 pm | |
| Dobra, niech ona już sobie pójdzie. No błagam. Odpowiadałam na jej pytania i kiwałam tylko na te opowieści co działo się pod moja nieobecność. Westchnęłam i zerknełam, która jest godzina. Może Deino ją wypłoszy? | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 5:04 pm | |
| Była już prawie 6, kiedy w koncu przestała paplać. Podziękowała i wyszła z domu ze swoi Exploudem. Kilka minut potem Twój ojciec wyszedł z łazienki. - Rety, co za baba - powiedział. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 5:06 pm | |
| -Taa... już sama nie mogłam wytrzymać...- Mruknęłam. -Nie było czasem u nas na podwórku zakopywany jakiś granat? Bo oczywiście Deino musiała się do niego dokopać. Szkoda, ze nie widziałeś miny naszej "ukochanej" sąsiadki.- Dodałam rozbawiona. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 5:41 pm | |
| - No zaczynam żałować - powiedział Twój ojciec. - Granat na naszym podwórku? No może kilka kiedyś tam na wszelki wypadek... - powiedział. Mewtwo po chwili przyszedł i wyplątywal się z jakiejś pajęczyny. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 5:47 pm | |
| -Miło wiedzieć.- Odpowiedziałam. Zerknęłam na Mewtwo. -W końcu sobie poszła. Schowałeś się na strychu?- Spytałam się legendy. -A bomby jakiejś nie zakopałeś na podwórku? Chce tak dla pewności wiedzieć, żeby się nie zdziwić jak mi Deino coś takiego przywlecze.- Podrapałam się po głowie. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 5:49 pm | |
| - Hm... Jedna - powiedział twój ojciec. No pięknie, pewnie jest jednym z takich co trzymają starą broń w ukryciu jeszcze z czasów wojny. Dobrze, że nie żyłaś w jej okresie... - Tak, kilka spinaraków i joltików tam zastałem - powiedział pokemon. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 5:52 pm | |
| -I nie zjadły cię? To ja mam Joltiki na strychu? Suuper zaraz tam pójdę i je tutaj poprzynoszę. Może Deino w końcu się uspokoi jak ją pająki pozwiązują siecią.- powiedziałam rozbawiona. Tylko podrapałam się po głowie na słowa o bombie. -Dobrze, ze tylko jedna.- Mruknęłam. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 5:54 pm | |
| - Nom, taka dość duża... - powiedział tylko Twój ojciec i udał, że bardzo interesuje go książka o truciznach. Mewtwo wzruszył ramionami. - Może, lub będzie próbować je zjeść - odpowiedział żartobliwie pokemon. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 5:59 pm | |
| -Taaa...- Mruknęłam tylko i westchnęłam. Rozejrzałam się za Deino i zerknęłam przez okno co tam u Laprasa. Podrapałam się po głowie. Zerknęłam do salonu i usiadłam na kanapie. Włączyłam telewizor, by zobaczyć czy czegoś ciekawego nie nadają. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:02 pm | |
| Lapras był zachwycony z deszczu. Włączyłaś telewizję. Była kaurat mowa o tym, że niedługo odbędzie się pewien turniej. Jest on znany z tego, ze co roku jest w innej miejscowości i tego roku... wypadło na waszą! - O to jakaś nowość - powiedział Twój rodzic. I jak usłyszałaś sędziami mają być tam między innymi Elesa, Ingo, Emmet i Alder. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:05 pm | |
| -Będziesz chyba musiał siedzieć wiecznie w łazience podczas tego turnieju. Chyba, ze chcesz obwieścić w glorii i chwale swój powrót, bo ja chce wziąć udział w tym turnieju.- powiedziałam i zerknęłam na Deino. Dobrze, ze Lapras jest bardzo zadowolony z deszczu. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:08 pm | |
| Twój ojciec się zaśmiał. - Raczej wolę siedzieć cicho - powiedział. Spojrzał na okno przez Laprasa. - Cóż, będę ci najwyżej kibicował przy telewizorze, chyba żebyś chciała - Twój ojciec siadł na kanapie i czytał gazetę jaką kupiłaś wczoraj. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:12 pm | |
| -Taa tylko pewnie dostanę ochrzan od bliźniaków.- Mruknęłam. -Jak chcesz.- Dodałam zamyślona. Zawołałam Deino, by nie łaziła i nie próbowała niczego pożreć ani wygrzebać. -Jest coś w gazecie o tym kiedy się ten turniej rozpocznie?- spytałam się. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:17 pm | |
| Twój ojciec popatrzył się w gazetę. - Tak, jutro - powiedział Twój tata. Czyli masz dzień na jakiekolwiek przygotowania... Mewtwo obecnie ukradkiem wyglądał przez okno. Po chwili legenda coś Ci wskazała. To byli Ingo i Emmet, szli wynająć pokój w tutejszym hotelu. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:23 pm | |
| -No fajnie...Właśnie widzę bliźniaków.- westchnęłam i zamyślona popatrzyłam przez okno. Czyli jutro zacznie się ten turniej. -To zostawię z tobą Mewtwo, ok?- spytałam się ojca i dalej szukałam Deino. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:27 pm | |
| Deino zastałaś, jak pożerała gorzka czekoladę, którą wytrzasnęła nie wiadomo skąd. Słyszałaś jak Twój ojciec rozmawiał o czymś z Mewtwo. Było coraz później a turniej zacznie się jutro o 11... Zapisy są prowadzone też do tejże godziny. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:31 pm | |
| Popatrzyłam na Deino. -Dobrze, ze to tylko czekolada.- Powiedziałam. -Ty byś chyba nawet trotyl wsunęła.- Mruknęłam. Dałam jej resztę czekolady i wyrzuciłam papier po niej. -Pościele ci łózko w twoim pokoju, a sama pójdę spać do swojego!- poinformowałam ich tylko i z Deino pod pacha poszłam pościelić łóżka. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:33 pm | |
| Zabrałaś się do roboty. Po jakimś czasie wszystko ogarnęłaś i z grubsza sprzątnęłaś z kurzu. Deino pomrukiwała zadowolona i się do Ciebie tuliła. Przynajmniej teraz po czekoladzie jest spokojna i milusia, a nie szuka nie wiadomo czego.... | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:37 pm | |
| Pogłaskałam Deino i ruszyłam do swojego pokoju. Poszłam przebrać się w piżamę i położyłam się na łóżku. Ziewnęłam. -no, mała. Idziemy spać. Reszta pewnie tez niedługo tutaj przyjdzie.- Powiedziałam do smoczka. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Wto Lip 30, 2013 6:39 pm | |
| No i miałaś rację. Pokemony zajęły razem z Tobą całe łóżko. Wkrótce zasnęłaś, ukołysana dodatkowo do snu piosenką Laprasa, który na polu korzystał z ciągle padającego deszczu. Obudziłaś się wypoczęta. Była godzina dziewiąta rano. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi | |
| |
|
| |
| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|