| A idź ty mutancie - Klaudia | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Corvis Corax Admin
Liczba postów : 2086 Join date : 11/07/2013
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 6:17 pm | |
| Szliście dość długo, a nawet strasznie długo. W końcu dopadła was noc. Zrobiło się ciemno a księżyc wstąpił na nieboskłon. - Chodźmy spać, jutro czeka nas ciężka przeprawa. Stwierdził William i wyją jakieś bułki, które wziął rano ze stołówki. | |
|
| |
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 6:29 pm | |
| Kiwnęłam głową. Zabrałam się za jedzenie. No i zapomniałam o kupieniu książki kucharskiej... Jak zjadłam to pomogłam chłopakowi w rozkładaniu namiotu. Po tym siadłam na ziemi. - Chwilę poćwiczę z wodną płytką - powiedziałam tylko i użyłam tejże płytki, starając się nawet odrobinę nie zmienić kształtu. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 6:31 pm | |
| Trochę ci piersi zwisły ale później wróciłaś do normalnego stanu. William aż się wzdrygnął jak to zobaczył no ale po chwili było dobrze. Postanowił zostawić cię samą z tą płytką a sam wlazł do namiotu. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 6:35 pm | |
| Oj chyba Williama nieco wystraszyłam... Po chwili zdjęłam z siebie efekt płytki i wsunęłam się do namiotu. Czas spać. - No do dobranoc, kochanie - powiedziałam do chłopaka, tuląc się do niego. Po chwili dałam mu buziaka i próbowałam zasnąć. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 6:37 pm | |
| W końcu oboje zasnęliście a pobudka rano była bardzo nieprzyjemna. Znów coś wrzasnęło. Przeklęte poke-ptaki. - O matko zaraz ogłuchnę. Stwierdził William gdy tylko się ocknął. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 6:42 pm | |
| Zatkałam sobie uszy dłońmi. Po chwili jednak te mi zdrętwiały i przestałam. - No masakra - jęknęłam. Po chwili usiadłam. Zabrałam się za robienie nam śniadania. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 6:47 pm | |
| Gdy tylko wychyliłaś się z namiotu zobaczyłaś, że coś przebiegło tuż obok i wypadło mu jajo. To było niemałym zaskoczeniem, chyba, że to nie pokemon tylko zajączek wielkanocny. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 6:51 pm | |
| - Hm, o rety... - powiedziałam zaskoczona. Po chwili wzięłam jajo i swoim ulepszonym pokedexem od Mavis sprawdziłam do jakiego pokemona ono należy. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 6:54 pm | |
| Pokedex wypluł trochę informacji. Skarmory typ stal/lot. No ale jedno było pewne, tamten pokemon to nie był skarmory. Ale mniejsza. Nawet nie zauważyłaś, że William złożył namiot. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 6:59 pm | |
| - Fajnie, znalazłam jajko Skarmory - powiedziałam do chłopaka. Ułożyłam jajko z plecaku, przygotowując mu miejsce obok jajka Hoppipa. Je także niedawno znalazłam... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 7:02 pm | |
| Najedliście się i mogliście ruszyć dalej. Ale... coś zaczęło skrzeczeć daleko. To ptaszysko jest wkurzające... - Ty to masz farta do jajek. Powiedział William gdy szliście tak sobie. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 7:09 pm | |
| - No tak jakoś... - powiedziałam. Zamyśliłam się na chwilę. W moją głowę wpadła pewna dziwna myśl. - A jakby u mnie tak kiedyś przyszło... No wiesz skoro jestem w połowie pokemonem to też by było jajko? - zastanowiłam się. Uderzyłam sama siebie otwartą dłonią w czoło. Durne pytanie... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 7:35 pm | |
| Williama zamurowało bo... bo on sam nie wiedział. - Może... kto wie? Ten to ma problemy z wypowiedzeniem własnego zdania. Wtem nagle przeleciało coś nad wami i zniknęło zanim zdążyliście sprawdzić co to mogło być. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 7:43 pm | |
| - No chyba nikt tego nie wie - powiedziałam. Rozejrzałam się za tym czymś bardzo szybkim. - Kurcze co to jest? - zdziwiłam się. - Strasznie szybkie, że nawet nie widziałam... - westchnęłam i szłam dalej. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 7:46 pm | |
| Szliście dalej i dalej aż w końcu drogę zagrodził wam całkiem spory, twardy ptak. Pokemon ten skrzeczał i wyraźnie był niepocieszony jakimś tajemniczym faktem. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 7:48 pm | |
| Spojrzałam na pokemona. - To Skarmory... - powiedziałam. Po chwili zdjęłam plecak. - Cześć - zwróciłam się do pokemona. - Szukasz czegoś? Ja to chyba znalazłam - powiedziałam i wyjęłam jajo z plecaka. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 7:52 pm | |
| Pokemon rzucił wam mordercze spojrzenie po czym podszedł i wziął jajko w dziób. Po chwili wzbił się w powietrze i tyle go widzieliście. - Najpierw ludożercy, później rodzice. Oszaleję kiedyś. Stwierdził William. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 7:55 pm | |
| Przynajmniej odzyskał swoje jajko... - Oj tam, nie szalej mi tutaj - powiedziałam i przytuliłam się do Williama. Bardzo to lubiłam robić i była ze mnie taka przylepa... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Wto Lip 30, 2013 8:01 pm | |
| No w końcu chłopak się ogarnął. - Skoro jajo jest przy ptaku to możemy iść dalej. Powiedział i ruszyliście na przód. W końcu dotarliście do kanionu a temperatura i wilgotność powietrza rosła z każdym krokiem. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 31, 2013 8:22 am | |
| Szłam dalej z chłopakiem i nuciłam sobie jakąś melodię, którą dziwnym sposobem zawsze miałam w pamięci. Podobała mi się... (jak co to szukaj pokemon - oracion). - Ciekawe co tam znajdziemy... - powiedziałam z lekka zafascynowana, przerywając swoją melodię. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 31, 2013 8:28 am | |
| William szedł z wolna i spoglądał na ciebie jak nuciłaś. - Pewnie stada komarów. Rzekł niepocieszony. Lecz widoki... pomijając dwie wysokie ściany po bokach mieliście przed sobą gęsty las prawie tropikalny. Czasami tylko jakaś niesforna jabłoń się pojawiała. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 31, 2013 8:37 am | |
| - Pewnie tak - westchnęłam. Tak więc szłam zadowolona z chłopakiem. Jakoś to przejdziemy i wkrótce minie całą sprawa... Chociaż pewnie nieźle się namęczymy z zielskami. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 31, 2013 8:40 am | |
| Szliście całkiem spory kawałek, gdy częstotliwość występowania wielkich krzaków zwiększyła się do nieznośnych wartości. Dosłownie co chwilę musieliście się przedzierać i zmagać z mieszkającymi tam belsproutami. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 31, 2013 8:47 am | |
| Przedzierałam się niezbyt zachwycona przez te krzaki. Bylebyśmy stąd jak najszybciej się wydostali. Zaczęłam sobie pomagać stalową płytką, tnąc włosami pnącza przed nami, by nam było łatwiej iść. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Sro Lip 31, 2013 9:18 am | |
| Wo chwili wpadliście do jakiejś dziury. Właściwie sufit jakiejś podziemnej komnaty zapadł się pod twoim ciężkim, stalowym ciałem. Po chwili dalsza część sufitu się zawaliła i odcięła wam drogę ucieczki. - Aj... potłukłem Powiedział William gdy podnosił się z twardej kamiennej posadzki. Ale było ciemno... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia | |
| |
|
| |
| A idź ty mutancie - Klaudia | |
|