| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Czw Lip 18, 2013 8:19 pm | |
| Larvitar i Riolu w końcu się obudzili a Mewtwo skończył czytać książkę. Był bardzo zadowolony, że w porę ją doczytał. Wkrótce wszedł Ci do pokeballa i mogłaś ruszyć w drogę by poszukać Rocketsa. Dzień był pochmurny, może znowu zacznie padać. | |
|
| |
Yomi
Liczba postów : 803 Join date : 15/07/2013 Age : 31
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Czw Lip 18, 2013 8:23 pm | |
| Szybkim krokiem wyszłam z Centrum pokemon i skierowałam się w kierunku peryferii miasta. Być może uda się znaleźć jakieś chociaż poszlaki gdzie znajduje się kwatera Teamu Rockets. Albo przynajmniej znajdzie się jakiegoś Rocketsa i obije mu mordę. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Czw Lip 18, 2013 8:34 pm | |
| Na razie nie widziałaś nic ciekawego. Zaszłaś w pewnej chwili do takiego miejsca, gdzie śmierdziało zgniłym i musiałaś pójść od tego miejsca, by nie zwymiotować... Dalej jakiś duler narkotyków czy naćpany klient ale... gdzie są ci rocketsi?! | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Czw Lip 18, 2013 8:37 pm | |
| Szlag. Gdzie te cholery się podziały?! Byłam już nieźle zirytowana tym wszystkim, ale i tak szukałam dalej. Sami się przecież nie znajdą. Może będę miała jeszcze szansę obić jakiemuś mordę i rzucić na pożarcie Mewtwo. I tak mi nic innego nie pozostało. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 7:35 am | |
| Dalej szukałaś i na nic więcej niż zwykłych oprychów nie trafiałaś. W pewnej chwili ujrzałaś Zybata. Pokemon miał przywiązaną jakąś karteczkę. Mały stworek po chwili poleciał w jedną z uliczek, która... okazała się być ślepym zaułkiem. Bardzo podejrzane. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 7:39 am | |
| Niewiele myśląc ruszyłam za Zubatem. To było bardzo podejrzane. Czyżby tam mogła znajdować się kryjówka Teamu Rockets? Trzeba będzie to sprawdzić. To mogło być niebezpieczne, ale jednak musiałam zaryzykować. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 7:41 am | |
| Stałaś w tym ślepym zaułku, nie wiedząc zbytnio co masz robić. Nagle otworzyło się jakby malutkie okienko, skąd wystrzelił zubat z żółtą wiadomością przy ogonku i po chwili go nie było. Teraz nie miałaś wątpliwości, jesteś blisko odkrycia wejścia do kryjówki zespołu R. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 7:47 am | |
| Zaczęłam przyglądać się ścianie. Być może jest jakaś ukryta zapadka lub guzik? Lepiej nie wysyłać tym wejściem żadnego pokemona. Westchnęłam i zaczęłam lekko opukiwać ścianę. Moze dopisze mi w końcu szczęście. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 7:52 am | |
| Przyglądałaś się uważnie ścianie, po czym ją przeszukiwałaś. Niestety nic nie udało Ci się tutaj odnaleźć. Jakby tędy tylko przez małe okienko wypuszczali pokemony z wiadomościami... Przeszukałaś całą ścianę nawet na wysokości, że ledwo sięgałaś i nic tam nie było. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 7:59 am | |
| Zamyślona popatrzyłam na ścianę. Już mam! Lepiej będzie jak poczekam aż wypuszcza pokemona z wiadomością. Rozejrzałam się i zaczęłam czekać. doskonale wiedziałam, że równie dobrze mogą już nie wysłać żadnej wiadomości, ale wolałam nie tracić nadziei. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 8:03 am | |
| Tak więc postanowiłaś, że poczekasz, aż wyleci z okienka pokemon z wiadomością. Na razie się nie otwierało i tam gdzie było, widziałaś po prostu część muru. Czekałaś i czekałaś, aż nogi zaczęły Cię boleć ale w końcu jest! Tym razem mały Murkrow wyleciał z białą karteczką. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 8:10 am | |
| Gdy tylko zobaczyłam poke-ptaka od razu za nim ruszyłam. Miałam nadzieje, ze doprowadzi mnie do wejścia do kwatery Teamu Rockets. Uważnie obserwowałam pokemona i próbowałam cały czas za nim podążać. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 11:18 am | |
| Tak więc zaczęłaś wędrować za Murkrowem. Szłaś za nim długo, bo aż na następną stronę miasta i tam... kolejny ślepy zaułek łudząco podobny do poprzedniego. Ptak wleciał w tym razem większe przejscie na dole. Czyli dotarłaś do wejścia... | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 11:23 am | |
| Ciekawe... czyli jednak pogłoski o kwaterze Rocketsów w Striatlon były prawdziwe. Rozejrzałam się wokół i podeszłam do miejsca gdzie wleciał Murkrow. Zaczęłam je oglądać i obmyślać plan jak się tam dostać. Tylko ciekawe czy ktoś tego wejścia pilnuje? | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 11:28 am | |
| Po chwili jak dotknęłaś jednej z cegieł to ta się odchyliła i widziałaś klawiaturę z cyferkami. Chyba trzeba było wstukać kod... Usłyszałaś kroki. Obok był stary karton, mogłaś się w nim schować i jakby to był jakiś rockets to podejrzeć jak wstukuje kod. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 11:31 am | |
| Nie wiele myśląc schowałam się za kartonem i czekałam aż być może Rockets podejdzie. Przynajmniej miałam taką nadzieje. Czekałam aż ten ktoś podejdzie. Teraz zostało mi tylko czekanie na odpowiednia chwilę. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 11:35 am | |
| - Ej coś ci mówiłem, nie mam najmniejszego zamiaru wam pomagać! - usłyszałaś znajomy głos. - Mam to gdzieś, albo zrobisz użytek z tego swojego pokemona albo po tobie - drugi głos. Po chwili zobaczyłaś Skiro, szarpiącego się z jakimś facetem. - No, to gdzie go schowałeś? - spytał mężczyzna i nim szarpnął. - W twoim cieniu! - krzyknął chłopak, skąd nagle wyskoczył jakiś dość duży pokemon, nie widziałaś dokładnie jaki bo okrywała go mroczna mgła i... facet nieprzytomny a po stworze ani śladu. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 11:38 am | |
| Przyglądałam się tej scenie i wyszłam zza kartonów. -O cześć.- warknęłam i skrzywiłam się na widok Skiro. -Czyli aż taka niedojda nie jesteś. Chyba.- powiedziałam i skrzyżowałam ręce na piersi. -Co to do cholery było?- spytałam się zirytowana. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 11:45 am | |
| - Cześć - odpowiedział Ci zaskoczony Skiro. - No ta... - powiedział. - Co to było? No dobra, wychodź Giry - machnął ręką i z jego cienia wyskoczył taki stwór: Nie była jednak pełnych rozmiarów, niewiele wyższa od chłopaka. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 11:48 am | |
| -O, Giratina.- powiedziałam tylko. Obeszłam stwora i zamyślona popatrzyłam na chłopaka. -Ciekawi mnie tylko skąd wytrzasnąłeś smoka antymaterii.- burknęłam. Nawet nie chciało mi się dziwić. sama podróżowałam z Mewtwo i szukałam przy okazji Zekroma. -Po jaka cholerę ten gościu cię tutaj przywlekł?- Spytałam się zirytowana. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 11:53 am | |
| - Smok antymaterii, nazwa mówi sama za siebie. Jak się zetknie materię z antymaterią to rozwali pół świata - wyjaśnił. - A skąd ją mam... cóż jak byłem mały to znalazłem jajko i je wyklułem - powiedział i poklepał stwora po łbie, na co ten zaczął się przymilać. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 11:58 am | |
| -Dobra już szczegóły mnie nie interesują.- Warknęłam. -Teraz lepiej się stad zmywaj i to już.- powiedziałam chłodnym tonem. Nie pasowało mi to, ze akurat teraz mi sie musiał pod nogi zaplatać Skiro. -Zaraz... zaraz... czego ja cię cały czas widzę? Łazisz za mną czy co?- Warknęłam. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 12:00 pm | |
| - Nie, skądże - pokręcił głową. - Raczej nie wygląda, żebyś za mną przepadała to tym bardziej nie mam powodu - wzruszył ramionami. Po chwili powiedział coś swojemu smokowi, który przeniknął zamek i otworzył Ci drzwi. Jak się odwróciłaś to Skiro już nie było. | |
|
| |
Yomi
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 12:05 pm | |
| Prychnęłam tylko i ruszyłam w stronę otwartych drzwi. I dobrze, że w końcu zniknął. Miałam go coraz bardziej dość. Rozejrzałam się i próbowałam zorientować czy czasem nikt się tutaj nie kręci. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi Pią Lip 19, 2013 3:07 pm | |
| Nikogo nie widziałaś, więc było dobrze. Chociaż usłyszałaś kroki, które się zbliżały. Na szczęście niedaleko były jakieś drzwi, lekko uchylone. Może to tam będziesz mogła się ukryć przez potencjalnym napastnikiem. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Czas na zemstę - Gra Yomi | |
| |
|
| |
| Czas na zemstę - Gra Yomi | |
|