| Pogoń Azyla za ojcem. | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gluchy
Liczba postów : 391 Join date : 15/07/2013
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sob Lip 27, 2013 2:03 pm | |
| Charmander zastosował Smokescreen na sojusznikach by ich widać nie było a potem z CHimcharem posłał kilka razy Ember, Latios wysłał dwie Energy Balle. Poochyena obiegła przeciwnika na bok i trafiła kilkoma Shadow Ball. Wodne pokemony ledwo stały na nogach a damski pokemon zrobił bardzo dużo rozpęd i zgarnął kilka pokemonów za pomocą Tackle.
Wszystkie 0,4 expa.
Widzisz po chwili jak Chimchar zaczyna świecić bardzo jasnym światłem a potem na jego miejscu stoi Monferno | |
|
| |
Azyl
Liczba postów : 745 Join date : 15/07/2013 Age : 30 Skąd : Pomorze
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sob Lip 27, 2013 2:07 pm | |
| -Świetnie się spisaliście. Jestem z was du... Co jest !? - zauważyłem że Chimchar zaczyna świecić i staję się powoli większy. -Niesamowite, on ewoluował ! Bardzo się cieszę. - powiedziałem i spojrzałem w pokedex. -Jeśli mnie pamięć nie myli, przy ewolucji Monferno poznaje Mach Punch. Możesz to wypróbować ? - zwróciłem się do silniejszej formy Chimchara. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sob Lip 27, 2013 4:19 pm | |
| Szukasz celu ale niestety wszystkie wodne pokemony pouciekały. Słońce zaczęło zachodzić a Latios ułożył się na drzewie i chyba zaczął sobie drzemać. Monferno znalazło sobie cel z użyciem Mach Punch, walnął w drzewo bardzo silnie i to w to na którym leżał sobie Latias który zaraz spadł na ziemie | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sob Lip 27, 2013 4:23 pm | |
| -Dobra spokój panowie, usiądźcie i zjedzmy w ciszy. - powiedziałem po czym zaprosiłem kolegów do ''stołu'' na kocu. Gdy zjedliśmy położyłem się w cieniu drzewa i odpoczywałem. Po jakimś czasie zdjąłem ciuchy, ubrałem kąpielówki i wskoczyłem do wody. -Poochyena wskakuj ! Wiem że bardzo że lubisz pływać. - powiedziałem do swojego pokemona. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sob Lip 27, 2013 5:24 pm | |
| Poochyena wskoczyła do wody i sobie pływała. Normalnie nurkowała i się z tobą bawiła a obok ciebie pojawił się Psyduck, który szczypał cię w nogę. Pies chciał go ugryźć ale żółty pok zanurkował. Latios posłał znowu Energy Balla w wodę i wielka fala wyniosła was na brzeg z dzikim pokemonem. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sob Lip 27, 2013 10:10 pm | |
| -Kurde, nie można w spokoju popływać. - powiedziałem podnosząc się z ziemi i rzucając gniewne spojrzenie Latiosowi. -Psyduck, czego chcesz. Mam cię pokarać za to że się wcinasz w nie swoje sprawy ? - zapytałem pokemona i powiedziałem do Poochyeny: -Przeszkodził nam cwaniaczek. Pokaż mu co potrafisz. Uderzaj kilkakrotnie Shadow Ball zobaczymy co zrobi. - rzekłem i sprawdziłem level Psyducka na pokedexie. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sob Lip 27, 2013 10:39 pm | |
| Twój pokemon nawet nie drgnął a Psyduck walnął go kilka razy Scratch a potem dołożył jeszcze Water gun i zaczął bieć do wody. Poochyena była w szoku, że taki nie zdarny pokemon tak szybko wyprowadził ataki. Nie pozwoliła mu wejść do wody używając Shadow Ball które odtrąciły pokemona od wody a potem jeszcze go ugryzła za pomocą Bite.
Psyduck- 78% Poochyena-82% | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sob Lip 27, 2013 10:44 pm | |
| Poochyena wal ponownie Bitem, po czym stań na brzegu jeziora aby nie mógł uciec i trzymaj go na odległość uderzając cały czas Shadow Ball. Jego psychiczne ataki nic ci nie zrobią więc spróbuj walki wręcz. Podjeżdzaj do niego i co chwile wal Bite oraz Tackle. Co jakiś czas uciekaj do tyłu i kontruj Sand Attack aby zmniejszyć jego celność i jeszcze raz wyrzutnia Shadow Balli. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sob Lip 27, 2013 10:56 pm | |
| Poochyena atakowała jak szalona Bite i Tackle ale PSyduck nie był w cale gorszy ze swoim Water Gun i Scrath, robił również bardzo sprawne uniki i nie raz uniknął ataku psa a potem wyprowadził własny.
Psyduck- 48% Poochyena- 60% | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sob Lip 27, 2013 11:03 pm | |
| Poochyena nie daj się ! Atakuj z całej siły Shadow Ball, tym razem trzymając odległość między sobą i unikaj jego ataków. Trzymaj się brzegu jeziora by nie mógł nam zwiać a gdy będzie próbował to zrobić, to gryź jak najmocniej Bite, a potem ponownie Shadow Ball z dystansu. Od czasu do czasu używaj Sand Attack, by zmniejszyć jego celność i wal Bite !!! | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Nie Lip 28, 2013 12:42 pm | |
| Psyduck chciał podbiec do pieska ale się przewrócił i został w gnieciony w piasek a potem został ugryziony atakiem Bite. Poochyena nie zdążyła uniknąć Scrath i ataku z dystansu Water Gun. Shadow Ball był bardzo celny i szkodliwy dla wodnego pokemona.
Psyduck- 13% Poochyena- 48% | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Nie Lip 28, 2013 12:55 pm | |
| -Teraz Poochyena dobij go Bite, po czym zacznij biegać dookoła niego wywołując zawroty głowy, i wal z całej siły Shadow Ball zza jego pleców. Potem szybki zwrot w lewo i pełną mocą wleć w niego Tackle.
Gdy Poochyena trafi i Psyduck straci przytomność, łapię go w pokeballa i skanuje. Gdy jednak nie trafi, to przygotowuje się do następnych poleceń. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Nie Lip 28, 2013 5:27 pm | |
| Poochyena szybko stosowała swoje ataki które były skuteczne i powaliły dzikiego pokemona. Psyduck- niezdolny Poochyena- 0,5 exp Skan Nazwa:Psyduck Typ: Water Zdolność: Damp Ataki: Water Sport, Water Gun, Scrath, Tail Whip, Disable Lvl: 14 Płeć: Męska Charakter: Do wyboru gracza. Rzuciłeś pokeballem w dziekiego Psyducka i nagle zniknął w kulce, czerwono-biała kulka obracała się z dwa razy i pokazało się zielone światełko. Latias dał nura w wodzie. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Nie Lip 28, 2013 5:32 pm | |
| Ucieszony schowałem Pokeball'a z Psyduckiem do plecaka przy okazji zauważając Jajo Pokemona które wygrałem w konkursie, a o którym praktycznie zapomniałem. Popatrzyłem na nie przez chwilę, myśląc co się z niego wykluje, i znów wskoczyłem do wody. -Chodź Poochyena, zasłużyłeś na trochę zabawy. - powiedziałem i wskoczyłem wprost na Latiosa który wynurzał się z wody, po czym śmiesznie wleciałem tam aż mi do nosa napłynęło. -Kurczę, nie lubię tego. - powiedziałem i rzuciłem się na Latiosa próbując go ''utopić''. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Nie Lip 28, 2013 6:32 pm | |
| Pokemon został złapany a potem sobie wyszedł. Bawicie się ładnie a tu po chwili zachodzi słoneczko i robi się powoli zimno. Chimchar rozpalił mały ogienek a słoń przyniósł trochę drewna na rozpałkę. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Nie Lip 28, 2013 8:25 pm | |
| Pomogłem swoim pokemonom, i po chwili po pracy grupowej mieliśmy dość drewna by zrobić ognisko na parę godzin. -Usiądźcie wszyscy. Przygotowałem się na taką porę. - powiedziałem wyjmując duża paczkę kiełbas z biedronki. -Przygotujcie sobie patyki do smażenia. - powiedziałem wyjmując bułki, ketchup i nóż do pokrojenia kiełb. Po chwili każdy zaczął smażyć po kiełbasce. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 9:47 am | |
| Latias miał mały problem z utrzymaniem kijka ale pomógł mu Chimchar. Po chwili każdy miał już pełny brzuszek a pokemony jeszcze raz wskoczyły sobie do wody by się schodzić przed snem. Niebo było piękne i pełne gwiazd. Chimchar patrzył na niebo z wielkim podnieceniem, chyba nigdy nie widział takiego nieba. Słoń i Poochyena ułożyli się już do snu a reszta grupy poszła w ich ślady. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 11:17 am | |
| Kładąc się koło Monferno (też mi sie myli xd), również patrzyłem w niebo i czułem jak powoli powieki mi opadają. Nie chciało mi się nawet wskakiwać do wody i nim pokemony przyszły zasnąłem, czując że jutro będzie wielki dzień. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 11:49 am | |
| Wszyscy już sobie śpią tylko Psyduck chyba się modlił przy wodzie. Wstałeś jako ostatni a pokemony poszukały czegoś do jedzenia i znalazły jagody i trochę grzybów, większość nadawała się do zjedzenia. Latias sobie latał w powietrzu i nagle go coś trzymało, nie mógł się ruszyć a potem nagle wpadł do wody z wielkim hukiem. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 11:53 am | |
| -WTF ? - krzyknąłem otwierając oczy i pierwsze co widząc, Latiosa który z niewiadomych powodów, tak jakby coś go trzymało, wpadł nagle do wody. -Wszyscy ! Pomóżcie mu ! - krzyknąłem i wbiegłem do wody. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 12:01 pm | |
| Latios sam wyszedł o własnych siłach ale był bardzo zły i cisnął po pobliskich drzewach Energy Ball, drzewa się łamały i nic po za tym. Przeszukał las ale nic nie znalazł ani nikogo kto mógł być za to odpowiedzialny. Po szybkim śniadanku ruszacie dalej przez pozostałości lasu Wszędzie widzicie połamane drzewa i nic po za tym. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 12:07 pm | |
| Spojrzałem się na Latiosa i zauważyłem że jest bardzo wkurzony. -Nie denerwuj się Lato, dowiemy się kto to. - powiedziałem uspokajając mojego pokemona, i ruszyliśmy w dalszą drogę. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 1:47 pm | |
| Idziecie dalej i nic po za tym. Latios latał bardzo wysoko i miał nadzieję, że nic go już nie dorwie a przede wszystkim nie powali. Nagle zaczęło się ruszać twoje jajko i również zaczęło pękać. Po kilku chwilach ukazał się mały Shinx. Wszyscy radośnie przywitali malucha. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 1:56 pm | |
| -Patrzcie, w końcu się wykluł ! To ... Shinx ! Witaj Shinx. - przywitałem się również i złapałem go w ramiona, po czym zeskanowałem pokedex'em. -Musimy się nim zaopiekować aż będzie miał dość doświadczenia by martwić się o siebie. - rzekłem i ruszyłem w dalszą drogę z Shinx'em na ramieniu. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 4:41 pm | |
| Skan Lvl 3
Shinx wtulił się do ciebie i po chwili zasnął u ciebie na rękach. Latios obserwował okolice by było bezpiecznie. Wszyscy idą, droga wam się dłużyła a pokemony już miały dość marszu. Zauważasz farmę krów i innych zwierząt hodowlanych. Latios wylądował na ziemie a po chwili usłyszałeś głos z daleka. Czego tu szukasz mały ?
Ostatnio zmieniony przez Gluchy dnia Wto Lip 30, 2013 9:19 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. | |
| |
|
| |
| Pogoń Azyla za ojcem. | |
|