| Pogoń Azyla za ojcem. | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Azyl
Liczba postów : 745 Join date : 15/07/2013 Age : 30 Skąd : Pomorze
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 9:03 pm | |
| -Farma ... pewnie żyją tu jakieś Miltanki. - powiedziałem, myśląc przez chwilę gdy nagle usłyszałem głos, kierujący w moją stronę. -Szukam pokemonów i trenerów do walki jeżeli chcesz wiedzieć. - powiedziałem automatycznie odwracając się w kierunku dobiegającego mnie głosu. | |
|
| |
Gluchy
Liczba postów : 391 Join date : 15/07/2013
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 9:09 pm | |
| To dobrze, że kłopotów nie szukasz bo byś mógł źle skończyć. Jeśli chcesz to zapraszam do środka na jakiś trunek. Zauważasz, że staruszek ma bardzo dużo Taurosów i Miltanków. Latias nawet się zaprzyjaźnił z jednym mlecznym pokemonem, ganiały się jak w zabawie w berka. Shinx podszedł sobie do Taurosa i mało co nie skończył na jego rogu. Taurosy są rozdrażnione więc, nie dopuszczaj pokemonów do nich mały. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Pon Lip 29, 2013 9:24 pm | |
| -Nie mów do mnie mały. Nie lubię cię więc nie wejdę do środka. - powiedziałem rozdrażniony tym całym staruszkiem, i w głębi czując że nie jest on dla mnie kompanem do picia. -Jak chcesz możemy zawalczyć. Moje pokemony chętnie wystąpią przeciwko tobie, Taurosowi i Miltankowi. - rzekłem do starca. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Wto Lip 30, 2013 9:29 am | |
| Spokojnie chłopcze. Przez twoją nerwowość pewnie nie raz jeszcze przegrasz a co do walki ze mną to nie jesteś wystarczająco mocny. Shinx przekradł się przez ogrodzenie to Miltanków a chwile później pił mleko z dymion. Mały Shinx zasnął przy krówce która go nakarmiła. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Wto Lip 30, 2013 12:53 pm | |
| -Ehhh ... Chyba muszę poczekać aż Shinx stamtąd wyjdzie ... Dobra wchodzę w to. - wszedłem ze staruszkiem do domu by się napić. -Dwa kielony i styka, śpieszę się. - powiedziałem do starca. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Wto Lip 30, 2013 5:33 pm | |
| Starzec się ucieszył, że ma w końcu z kim się napić. Widzisz mały nie mam z kim za bardzo się napić, mam tylko tą farmę, moja żona umarłą dawno temu. Staruszek rozumiał, że nie możesz zostać dłużej i cię dłużej nie zatrzymywał. Ruszyłeś dalej i wziąłeś Shinxa od Miltanka. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Wto Lip 30, 2013 6:31 pm | |
| Słuchając tak dziadka, trochę było mi go szkoda a mi nic się nie stanie, jeśli mu potowarzyszę. -Dobra, skuszę się na więcej ale pamiętaj że mam twardą banie. - powiedziałem z uśmiechem i poszedłem w melanż. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Wto Lip 30, 2013 6:43 pm | |
| Pijecie sobie dalej a staruszek nawet nie wyglądał by coś wypił. Wódka wam się skończyła a staruszek wymamrotał ... Przyda mi się pomoc na farmie, jakoś bym ci się odwdzięczył za pomocną dłoń ?Shinx wrócił do Miltanka by się napoić mleka a Latias ganiał się z Taurosem, coś w stylu berka. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Wto Lip 30, 2013 9:08 pm | |
| -Ok nie ma sprawy. - powiedziałem już lekko wcięty. -Nie trzeba. Będzie to odpłata za trunek. - odpowiedziałem już nie czując absolutnie żadnych urazów do dziadka. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Wto Lip 30, 2013 9:23 pm | |
| Wyprowadź Miltanki na zachodnią część pastwisk a Taurosy na Wschodnia tylko nie dopuści by się zmieszały bo będzie to dopiero kłopot. Dziadek pokazuje ci kilka sposobów by uspokoić Taurosy jak i Miltanki. Staruszek wyszedł na zewnątrz i pilnie będzie obserwował. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Wto Lip 30, 2013 9:46 pm | |
| -Monferno, Latios, Charmander, Poochyena, Phanpy, Psyduck, i nawet ty Shinx. Pomóżcie mi wszyscy. Podzielimy się na grupy po czterech. Latios z Poochyeną, Charmanderem i Shinxem wezmą się za Miltanki a ja z resztą rozprawimy się z Taurosami. - powiedziałem przełykając ślinę i zacząłem prowadzić Taurosy na wschodnią strefę, patrząc jak idzie przy okazji grupie drugiej dowodzącej przez Latiosa. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Wto Lip 30, 2013 10:33 pm | |
| Miltanki był spokojnie tylko trochę Taurosy się miotały. Wszystko szło niby dobrze bo Krowy były na swoim miejscu a Taurosy na swoim ale nagle i nie wiadomo z kont nadszedł pożar. Całe twoje stado zaczęło uciekać a ty nie wiedziałeś jak temu zaradzić ale nagle staruszek zagwizdał w gwizdek a Miltanki zaczęły gasić pożar mlekiem, zostało ci tylko złapanie 40 Taurosów. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Wto Lip 30, 2013 10:40 pm | |
| -Kurczę, to stało się tak szybko ... Psyduck ! Biegnij pomóc Miltankom. Twoje Water Gun się tam przyda. - powiedziałem, i pobiegłem wraz z innymi by zebrać w kupę stado Taurosów heh. -Latios leć i dogoń stado byków, po czym zablokuj im drogę używając Ice Beam, zamrażając terytorium na przeciwko nich. - reszcie rozkazałem by otoczyć wszystkie Taurosy. -Charmander użyj Smoke screen dookoła Taurosów, zostawiając tylko wolną przestrzeń prowadzącą do zagrody. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sro Lip 31, 2013 1:18 pm | |
| Latios mało co nie został staranowany przez Stado a reszta pokemonów pilnowała boków by się nie rozproszyły na boki. Zaprowadziliście Taurosy na pastwisko gdy już było bezpiecznie i ogień opanowany. Brawo młody, miałem wątpliwości. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sro Lip 31, 2013 1:24 pm | |
| -Uff ... Ledwo się udało. Ciężką robotę sobie pan znalazł. - powiedziałem zdyszany, lecz dumny po dobrze wykonanej robocie. -Odpłaciłem się, czyli mogę już ruszać w dalszą drogę. Ale pierw zrobimy trening. - powiedziałem i zebrałem swoje pokemony w grupkę po czym powiedziałem by zaczęli walczyć między sobą. -Taurosy to była rozgrzewka. Dajecie teraz walkę. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sro Lip 31, 2013 6:39 pm | |
| Pokemony nie chętnie walczyły między sobą i spojrzały na dziadka by je uratował od tego. Taurosy zaczęły się niepokoić czymś a MIltanki strasznie muczały. Staruszek idąc do domu by się schować zaczął mówić ... Zaraz tu będą, lepiej już idź na północ mały. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sro Lip 31, 2013 9:54 pm | |
| -Dobra idziemy. - powiedziałem i pożegnałem się z dziadkiem nawet nie pytając o co chodzi. Poprostu miałem dość kłopotów. Ruszyłem w stronę lasu aby przeprowadzić jakiś trening dla moich pokemonów i przy okazji powiększyć skład. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sro Lip 31, 2013 9:57 pm | |
| Odchodzicie na północ. Idziecie i nic nie spotykacie, jest tu ogromne pastwisko. Poochyena pobiegła przed ekipę i ganiała ogon a Latias szybował sobie w powietrzu. Shinx z jedyną damą w zespole bawił się w berka a ognista małpką weszła ci na ramie. Zaczyna się powoli ściemniać a pokemonów nie widać. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sro Lip 31, 2013 10:00 pm | |
| Idę wciąż dalej i rozglądam się bardzo uważnie. -Duże te pastwisko. Ten dziadek pewnie ma dużo do roboty. - rzekłem i śmiejąc się z moich pokemonów, które dawały mi dużo radości w podróży, ruszyłem naprzód szukając przygód. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sro Lip 31, 2013 10:13 pm | |
| Idziesz dalej a Poochyena zaczęła szczekać i nagle Latios znów był unieruchomiony przez tajemniczą moc a potem został rzucony w las który był nieopodal pastwisk, drzewa zostały solidnie połamane a Latios się nie ruszał. Ognista małpka szybko ruszyła w stronę kolegi a Poochyena w inna w ogóle stronę ruszyła szczekając. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sro Lip 31, 2013 10:24 pm | |
| -Latios !!! Musi to być coś silnego że tak łatwo rzuciło Latiosem. - powiedziałem przestraszony rozglądając się w około, wyciągając pokedex i skanując przestrzeń by wychwycić wroga, jeżeli był on pokemonem. -Miejcie się na baczności. - rzekłem do reszty pokemonów. -Monferno, biegnij pomóc Latiosowi. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sro Lip 31, 2013 10:34 pm | |
| Latios miał bardzo ranne skrzydło ponieważ kawałek drzewa wbił się na wylot w jego lewe skrzydełko. Do miasta było jeszcze sporo drogi a najbliżej był dziadek. Poochyena gdzieś pobiegła i więcej jej nie widziałeś. Latias cierpiał a Monferno chciał przypalić ranę ale najpierw było trzeba usunąć kawałek drewna i jego resztki. Przydało by się dobre znieczulenie. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Sro Lip 31, 2013 11:45 pm | |
| Schowałem Latiosa do pokeballa, mówiąc że zrobię co w mojej mocy aby jak najszybciej go uzdrowić, i pobiegłem do domu staruszka. -Victini powinien załatwić sprawę. Nie martw się Latios ... - powiedziałem na głos choć mój pokemon siedzi w pokeballu. -Znowu uciekł ! Charmander, Phanpy, Psyduck i Shinx biegnijcie za Poochyeną, i sprowadźcie go z powrotem do domu starca. Ja z Monferno zajmiemy się Latiosem. Szybko ! | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Czw Sie 01, 2013 2:17 pm | |
| Wymienione pokemony poleciały po kolegę z drużyny a ty ruszyłeś z małpa do starca. Starzec wybiegł widząc ciebie ... Co się stało ? Staruszek zauważył, że jesteś bardzo zdenerwowany i poszedłeś do domu, starzec wyjął jakiś zestaw mówiąc Mogę to usunąć ale będzie znieczulenie alkoholem a po zabiegu pojedziemy do pokecenter, jest ono z byt daleko nawet samochodem. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. Czw Sie 01, 2013 4:02 pm | |
| -Dobrze. Dziękuje. - powiedziałem poddenerwowany, i obserwowałem jak przebiega ''operacja''. -Mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy. - pomyślałem o Latiosie i Poochyen'ie, po czym modliłem się by się odnalazła, i żeby reszta nie wpadła w kłopoty. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Pogoń Azyla za ojcem. | |
| |
|
| |
| Pogoń Azyla za ojcem. | |
|