| Gra Głuchego... halo...? | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Corvis Corax Admin
Liczba postów : 2086 Join date : 11/07/2013
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 11:56 am | |
| Paliwo było w sam raz i w końcu mogliście ruszyć. Przystań była nieopodal następnego miasta, jakąś godzinę drogi stąd. - Dobrze przynajmniej, że korków tu nie ma. Powiedziała uradowana Vanessa siadając na maszynie. | |
|
| |
Gluchy
Liczba postów : 391 Join date : 15/07/2013
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 12:03 pm | |
| Odpalam motor solidnym kopnięciem. Ruszam powoli a potem się rozpędzam coraz szybciej, zresztą jak zawsze. Jadac uważnie przyglądam się znaką by nie przegapić znaku albo czegoś w tym rodzaju. Wiaterek nie był zbyt przyjemny, może dla tego, że jeszcze słońce nie wstało. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 12:05 pm | |
| W końcu dotarliście na miejsce a statek już czekał przy brzegu. Słońce świeciło mocno a wszystko dookoła wydawało się mieć już dość zmian pogody. - Chodź szybko bo jeszcze nam ucieknie. Pogoniła cię vanessa. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 12:35 pm | |
| Szybko schodzę z motoru i biegnę za dziewczyną, gdy tylko wbiegniemy na statek to sobie odsapnę i się przytulam do dziewczyny a potem daje buzi. Nie mogę jakoś dojść do siebie po wczoraj. Czekam aż statek ruszy przed siebie i zobaczę czy dziewczyna nie ma choroby morskiej. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 12:41 pm | |
| Statek ruszył z wolna a później coraz szybciej i szybciej. Widzieliście wszędzie stadka wingulli i innych wodnych pokemonów chlapiących się w wodzie. -Ledwo zdążyliśmy. powiedziała dziewczyna odetchnąwszy z ulgą. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 12:49 pm | |
| Wszystko w porządku ? Opieram się o barierkę i czekam aż statek dobiję do stoczni wyspy a ja swoje nogi postawię na lądzie. Za dużo filmów się naoglądałem i nie lubie pływać stakiem, zawsze mi się kojarzy z jakąś katastrofą. Patrzę na dziewczynę i tak patrzę i patrzę | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 12:57 pm | |
| Patrzysz się i patrzysz aż zebrało ci się na wymioty. I kogo to choroba morska dopadła? - Nie zdążyłam się ogarnąć, no ale bez przesady. Powiedziała Vanessa myśląc, że to od patrzenia na nią.
| |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 1:02 pm | |
| Wredota !!!!!!!
Nie to przez to, że śniadania nie jadłem i jakoś tak się stało.Idę do toalety by się ogarnąć a po tym idę się zapytać jakiegoś marynarza o dułgość trasy i ile godzin nam to zajmie. Jak już wszystkiego się do wiem to wracam do dziewczyny i daję klapsa w pupę, uważam na jej liście. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 1:07 pm | |
| Wiem że mnie kochasz :* Gdy wyszedłeś z łazienki to byliście już u brzegu kamiennej wyspy. Wszędzie tylko kamienie, głazy i metalowe pomosty. Góra była dość wysoka a jej barwa do złudzenia przypominała pordzewiałe żelazo. - Już jesteśmy. Powiedziała uradowana dziewczyna. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 1:12 pm | |
| Schodzę z uradowaniem na brzeg. Prowadź przewodniku. Łapię dziewczynę za rękę i czekam aż zaczniemy iść w jakąś stronę bo ja kompletnie nie wiem, gdzie iść. Ciekawy jestem jakie pokemony tu spotkam, wybrubował bym tu swojego nowego towarzysza | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 1:15 pm | |
| Dziewczyna spojrzała na ciebie zamyślona. - Nigdy tu nie byłam... Powiedziała rozczarowując cię tym, że zwiedzacie na ślepo. Lecz po chwili coś się ruszyło za jednym z głazów. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 1:23 pm | |
| Wypuszczam Sneasel. Cześć mały, zawalczymy sobie Idę powoli sprawdzić co się tam kryję za kamieniem, jeśli to będzie pokemon to mam zamiar się pokojowo z nim rozprawić ale w sumie ja nie mam takiego uroku jak dziewczyna by złapać pokemona bez walki Sneasel badź gotowa na walkę. Gdy będzie trzeba walczyć to odskocz w lewo i użyj Leer a potem Quick Atack, Wskocz na pobliski kamień a z tamtąd użyj Ice Punch. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 1:26 pm | |
| Podszedłeś do głazu i zajrzałeś za niego. Tam mały różowy pokemon coś wcinał a sneasel właściwie nie wiedział czy ma atakować czy nie. Corsola wcinała jakąś jagodę a Vanessa patrzyła się na nią jak na dwudziesty cud świata. | |
|
| |
Gluchy
| |
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 1:43 pm | |
| Pokemon skinął łebkiem na znak że chce walki a po chwili zaczęła się szamotanina. Najpierw sneasel zmniejszyła obronę corsoli a ta w ramach odwetu użyła tackle. Następnie quick atack, lecz coś zatrzymało twojego pokemona. Rock Slide? Sneasel oberwał lecz szybko przeszedł do ofensywy ze swoim ice punc. Sneasel: 65% Corsola: 70% -obrona - Cytat :
Nr w Dexie: #222 Nazwa: Corsola Płeć: Charakter: Uparta samiczka, na którą działa tylko "metoda marchewki". Typ: Woda/Kamień Lvl: 10 Ataki: Tackle, Harden, Bubble, Recover, Nature Power Zdolność: Hustle
| |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 8:30 pm | |
| Sneasel szybko się cofnij z Quick Atack a potem zastosuj na przeciwniku Leer, gdy przeciwnik oberwie to zacznij biec slalomem na przeciwnika z atakiem Quick Atack a potem wskocz na pobliski kamień i zastosuj Ice Punch. Napewno przeciwnik będzie chciał cię dorwać więc uciekaj mu za pomocą Quick Atack a jak już będzie blisko to zastosuj Ice Punch. Stań potem przy wielkim kamieniu i użyj na przeciwniku Taunt, napewno ruszy na ciebie z szarża a ty w ostatniej chwili odskocz na bok za pomocą Quick Atack i sam potem dowal z Quick Atack. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 8:33 pm | |
| Corsola obrywała raz po raz od szybszej sneasel lecz w końcu udało jej się jątrafić swoim Nature power, które w tych warunkach przyjmowało formę rock slide. Różowy pokemon prawie padł już niezdolny do walki lecz wykonał recower przywracając sobie połowę HP. Sneasel: 45% Corsola: 55% --obrona
| |
|
| |
Gluchy
| |
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 8:50 pm | |
| Wredna corsola ponownie oberwała z ice punch. W chwilę później otoczyła się bańkami ze wszystkich stron przez co twój pokemon wpadł na nie raniąc się dotkliwie. Corsola znów wykonała recover lecząc kolejną ogromną partię hp i w tej samej chwili oberwała z Icy punch. Zamarzła, czyżby już koniec? Sneasel: 30% Corsola: 70% ---obrona + zamrożenie | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 9:03 pm | |
| Pieprzony pok.
Sneasel szybko wal jak wlezie Quick Atakc a potem raz Leer. Gdy zauważysz, że przeciwnik się odmraża to walnij kilka razy Ice punch tak by się ruszyć nie mogła a potem dalej wal Quick Atack do upadłego. Mam nadzieję, że już to będzie koniec walki. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Nie Lip 21, 2013 9:07 pm | |
| W końcu Corsola padła nieprzytomna. Nie ma co napsuła ci humoru... - Niezła była. Gdyby nie ten lód... Rzekła Vanessa nie kończąc już zdania. + 0,7lv | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pon Lip 22, 2013 9:10 am | |
| - Wkurzył mnie ten pok z tym uleczaniem się, ale może być bardzo dobry dzięki temu. Chodź może znajdziemy najpierw pokecenter i się zarejestrujemy a potem pozwiedzamy sobie wyspę.Idąc po woli w stronę centrum łapie dziewczynę za rękę i daje jej buzi w policzek. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pon Lip 22, 2013 9:14 am | |
| Idziesz i idziesz, ale nie ma tu budynków. - Ta wyspa jest niezamieszkana. Powiedziała dziewczyna spoglądając do jakiejś broszurki. - Podłoże nie nadaje się pod uprawę, przybywają tu tylko trenerzy którzy chcą trenować. I archeolodzy. Rzekła Vanessa. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pon Lip 22, 2013 9:30 am | |
| - Kurdę to będzie trzeba rozbić obóz, moja droga. To bierzemy się za zwiedzanie. Chodzimy sobie po wyspie szukając czegoś ciekawego albo i jakieś trenera który chce przegrać z nami. Jak myślisz znajdziemy coś tu ciekawego ? | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pon Lip 22, 2013 9:33 am | |
| Dziewczyna się uśmiechnęła. - A corsola to mało? Spytała Rozglądając się dookoła. Tymczasem w pobliżu trenował sobie jakiś chłopak z lucario. - Mój Riolu będzie tak wyglądać kiedyś. Dodała po chwili. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? | |
| |
|
| |
| Gra Głuchego... halo...? | |
|