| Gra Głuchego... halo...? | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Corvis Corax Admin
Liczba postów : 2086 Join date : 11/07/2013
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 11:15 am | |
| Pierwszy z twoich przeciwników okazał się być nad wyraz słaby. Był to jakiś dzieciak, nic wartego uwagi ale zawsze. Niestety na liście zapisowej nie ma wymienionych, więc nie dowiesz się przed walką. - No to powodzenia. Rzekła Vanessa i udała się na widownie. Jej walka będzie w drugiej turze, natomiast twoja w pierwszej. | |
|
| |
Gluchy
Liczba postów : 391 Join date : 15/07/2013
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 12:46 pm | |
| Wypuszczam Bulbasaura. Idź kolego. Czekam aż przeciwnik wypuści swoje pupila. Powodzenia młody.Mam nadzieję, że przeciwnik będzie honorowy i też się przywita a nie zaatakuje. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 12:52 pm | |
| Przeciwnik wyjął jakiś pokeball, który spadł na ziemię. - Przepraszam. Powiedział chłopiec i wypuścił swojego Zigzagoona. - No to do walki. Ale leszcz, choć w sumie to dopiero pierwsza runda. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 1:02 pm | |
| Bulbasaur zacznij od Growl a potem biegnij slalomem na przeciwnika a jak już będziesz blisko to zastosuj Tackle, później odskocz na bok i strzel Energy Ballem. Zastosuj na przeciwniku Vine Whip a potem od razu Energy Ball i Leech Seed. Gdy przeciwnik będzie cię atakować to kontruj jego ataki Energy Ballem. Staraj się za mocno nie oberwać. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 1:10 pm | |
| I się zaczęło. Najpierw zmiana stanu z pomocą growl i tail whip. Następnie bulbasaur wyprowadził tackle a przeciwnik headbutt, ktore okazało się być silniejszym ruchem. Kilka strzałów z energy ball i inne ataki, kontrowane co chwilę headbutt. Bulbasaur: 50% -obrona Zigzagoon: 50% - atak + leech seed. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 2:10 pm | |
| Bulba poślij mu serię Energy Ball a potem Growl, staraj się trzymać przeciwnika na odległość za pomocą Energy Ball, jeśli przeciwnik będzie chciał cię zaatakować headbutt to postaraj się go przeskoczyć i walnąć go w plecy z Tackle. Potem zastosuj na nim tail whip i walnij go jeszcze raz z Energy Balla. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 3:07 pm | |
| Zaczęła się długa wymiana ciosów, aż w końcu pokemon przeciwnika padł niezdolny do walki. bulbasaur +0,5lv Do twojej kolejnej walki zostało z pół godziny, w tym czasie odbędzie się druga seria pojedynków. Czas aby Vanessa pokazała co potrafi. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 6:04 pm | |
| Siadam na trybunach i oglądam walkę dziewczyny która pewnie skończy szybko swoją walkę a potem przejdzie dalej. Pilnuję godziny by się nie spóźnić na swoją walkę, mam nadzieję, że też pójdzie ona sprawnie i nie będę mieć problemu z przeciwnikiem. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 6:16 pm | |
| Dziewczyna szybko zwyciężyła, jej yanma rozłożyła na łopatki wrogą sunflore i ewoluowała. - No dobra, życzę powodzenia.Powiedziała dziewczyna i dała ci buziaka. Tym razem twoja kolej. przeciwnik już czekał z pokemonem na wodno lodowej arenie. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 7:07 pm | |
| Dobra Weavile idź. Powodzenia. Weavile zacznij od Ice Punch a potem potraktuj przeciwnika Leer, Nie wskakuj do wody a przynajmniej się postaraj nam nie wpaść, śmigaj po lodzie za pomocą Quick Atack, jeśli przeciwnik będzie ciągle w wodzie to zastosuj na wodzie Ice Punch aż w końcu wróg wyjdzie a potem jeszcze raz zamroź wodę i od razu okładaj przeciwnika Quick Atack mieszanym z Ice Punch. Jeśli ci się zdarzy wpaść do wody to jak najszybciej z niej wyjdź. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 8:09 pm | |
| Pokemon zaczął się ślizgać i atakować przeciwnika. Ten atakował swoim absorb i water gun lecz nie dawało to wiele. W efekcie tego mały lotad wpadł do wody i wyłonił się z niej za weavile atakując absorb. Ten swoim ice punc zamroził wodę w najbliższej okolicy. Weavile: 70% Lotad: 50%. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Pią Lip 26, 2013 8:44 pm | |
| Weavile teraz na pewno cię przeciwnik nie zaskoczy od tyłu jak woda jest zamrożona. Wal w przeciwnika Ice punch i postaraj się go zamrozić, później zastosuj Leer i Taunt, gdy przeciwnik się wkurzy i zacznie na ciebie biec to zrób unik w bok za pomocą Quick Atack a potem walnij mu w plecy z Ice punch. Śmigaj po lodzie tak jak wcześniej za pomocą Quick Atack i nie wpadnij do wody. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 8:11 am | |
| W końcu przeciwnik padł mimo, że jego właściciel nie wie co robi taunt. Przewaga szybkości i siły Weavile była mimo wszystko zbyt duża. - Świetnie ci poszło. Stwierdziła Vanessa, która także wygrała swoją walkę. Następne walki już jutro, a każda 2vs2. Weavile +0,7lv
Ostatnio zmieniony przez Corvis Corax dnia Sob Lip 27, 2013 1:44 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 9:13 am | |
| Dziękuje misiu. Daje buzi dziewczynie. Ty też sobie radziłaś świetnie. Idę się dowiedzieć o której mam się tu stawić jutro a potem idę do pokecenter odstawić swoje rzeczy. Idąc wpadł mi pomysł. Venessa może przejdziemy się nad wodę ? Mam ochotę popływać a ty pewnie poopalać. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 9:22 am | |
| Kolejna walka o 10 rano. I walczysz z... Vanessą. Wkrótce byliście w pokecenter. - Wiesz, ja dawno w kinie nie błam. Rzekła dziewczyna i poszła podleczyć swoje pokemony. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 9:27 am | |
| Idę za dziewczyną by podleczyć pokemony. No to możemy iść do kina na jakiś fajny film. Szukamy kina w tym mieście a jak znajdziemy to wybieramy fajny film, nawet pójdę dziewczynie na rękę jak bd chciała komedie romantyczną. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 9:29 am | |
| Poszliście na... kosmiczną rzeź 3D tak jak sobie zażyczyła dziewczyna. Był to film pełen przemocy, broni i flaków aż szło oszaleć. - Jak ci się podoba? Spytała dziewczyna, akurat wtedy gdy "coś" odgryzło głównemu bohaterowi rękę. Ba i jeszcze poczęstowała cię popcornem. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 9:33 am | |
| Nie spodziewałem się takiego filmu po niej. Bardzo mi się podoba. Zajadam się popcornem. Oglądam film z wielką fascynacją. Jak się film skończy to wracamy do pokecenter a po drodze pytam się dziewczyny jak jej się film podobał. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 9:36 am | |
| Dziewczyna z wielkim uśmiechem wyszła z seansu. Główny bohater co prawda zginął lecz rozwalił przedtem wszystkie potwory. Chyli... happy end. - Doskonale mi się oglądało. Stwierdziła dziewczyna, kiedy szliście do pokecenter. Trzeba odpocząć przed jutrzejszą walką, będzie ciężko. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 1:36 pm | |
| Weavile nie dostała expa za walkę Zgadzam się, że będzie ciężko. Łapie dziewczynę za rękę i idziemy sobie powoli do noclegu. Gdy tylko znajdę się w pokoju to biorę prysznic a potem rozbieram się do pasa, wypuszczam Bulba by sobie odpoczął przed walką w pomieszczeniu a nie w kulce. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 1:47 pm | |
| Gdy wróciłeś spod prysznica dziewczyna oglądała swoje kule. - Na pewno użyję Yanmegę. Uświadomiła cię. Ale po co? Dla forów może. - Może uda mi się wygrać cały turniej. Ta to ma plany. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 1:57 pm | |
| To wiem by użyć w jednej rundzie Aerodactyla, który skopie jej tyłek. Kładę się na łóżku i włączam sobie tv przed snem, gdy dziewczyna do mnie przyjdzie to przytulam się do niej. Bulba jak chcesz to możesz się położyć na łóżku w nogach. Zastanawiam się jakiego ona pokemona wystawi jeszcze. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 3:28 pm | |
| Dziewczyna w końcu wyszła spod prysznica i położyła się obok ciebie. Nawet się nie zorientowaliście kiedy oczy wam się zamknęły. Nadszedł ranek, otwierasz oczy a tu... 9:00. Mało czasu wam zostało oj mało. Vanessa wpadła w panikę i zaczęła szybko zbierać swoje rzeczy. | |
|
| |
Gluchy
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 4:15 pm | |
| Wstaje powoli i się ogarniam. Dziewczyna biega jak szalona a ja spokojnie się ogarniam i tylko czasem zerkam na zegarek by się nie spóźnić na ciężkie starcie. Budzę roślinnego pokemona by się przebudził i rozprostował łapki. Spokojnie Venessa, nie śpiesz się. Zdążymy na pewno. Wychodzimy jak się tylko dziewczyna ogarnie. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? Sob Lip 27, 2013 4:32 pm | |
| W końcu dziewczyna wyciągnęła cię z pokoju i zaciągnęła na stadion. Ledwo zdążyliście. - Uf... jeszcze 10 minut. Powiedziała po czym zaczęła oglądać arenę. Była kamienista, spora z jednym drzewem pośrodku. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Gra Głuchego... halo...? | |
| |
|
| |
| Gra Głuchego... halo...? | |
|