| A idź ty mutancie - Klaudia | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Corvis Corax Admin
Liczba postów : 2086 Join date : 11/07/2013
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 11:52 am | |
| Nieznajoma istota od początku waszego przybycia tu ruszyła tylko głową i nic poza tym. Aż dziwne. - Ja jestem portalem, widzisz tą taflę? Zaczął. - Gdy ewoluowałem zostałem uwięziony między wszystkimi istniejącymi światami i przez tą dziurę zaczęły się one mieszać. Powstawały różne anomalie i ludzie nauczyli się korzystać z nich. Tak powstała magia. William robił duże oczy a darkrai się chował, jakby się nieźle bał. - Arceus postanowilł swą mocą zamknąć przejście, ale skończyło się na tym, że wylądował w jednym z pustych wymiarów. | |
|
| |
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:05 pm | |
| Arceus... znalazł się w pustym wymiarze? - I on nadal tam jest? - spytałam. - Można go jakoś uwolnić? - drugie pytanie. Spojrzałam na Darkrai i spytałam go, czy chce do pokeballa i jak tak to go tam chowam. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:07 pm | |
| Darkrai sam normalnie do niego wskoczył. - Nazywają mnie strażnikiem wymiarów, ale nic nie mogę zrobić. Powiedział opuszczając łeb jeszcze bardziej. - Chyba, że... Znów zaczął. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:10 pm | |
| No nieźle, Darkrai aż tak bardzo się bał... - Chyba że...? - spojrzałam wyczekująco na stwora. Czyli jest jednak jakiś sposób na wydostanie Arceusa? | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:12 pm | |
| Oczy pokemona rozbłysnęły czerwienią. - Chyba, że pomożecie mi ewoluować. Powiedział uśmiechając się na samą myśl o wolności. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:16 pm | |
| Przechyliłam głowę. - No okey... Tylko pytanie jak ty możesz ewoluować? - spytałam tego dziwnego, lustrzanego pokemona. Nie byłam co do tego pewna, lecz powinno się spróbować. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:18 pm | |
| Pokemon spojrzał na was. - Potrzebuje dwóch rzeczy. Perły i kuli chaosu. Została ukryta w najwyższej wieży zamku, ale jest strzeżona przez charizarda. Ostrzegł was strażnik portalu. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:24 pm | |
| Dotknęłam swojej kieszeni, w której miałam perłę od Williama. Spojrzałam na chłopaka, ale to był prezent od niego. W końcu ruszyłam w kierunku najbliższej wieży. Chłopak powinien sobie poradzić z tym Charizardem... Ewentualnie spróbuję go zamrozić, chociaż ma typ ogień... ale przecież jego drugi to lot i jest w porządku. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:29 pm | |
| W końcu dotarliście na samą górę, albo i dół... mniejsza. Ten charizard jednak nie był normalny. Ogromny szary gad zagradzał wam drogę do kuli. William spojrzał na pokedex i już w ogóle nie wiedział co ma robić. - Poziom 100. Szepnął tak aby nie zbudzić bestii. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:33 pm | |
| - O kurcze... - powiedziałam ściszonym głosem. Użyłam swojej powietrznej płytki. - Spróbujmy go oblecieć - powiedziałam. Uniosłam się w górę i spróbowałam przelecieć nad pokemonem.... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:36 pm | |
| Ten sapnął aż was odrzuciło. Lecz w końcu przelecieliście na drugą stronę. - Weźmy ją razem, ani ja ani ty w takiej formie tego nie utrzymamy. Stwierdził chłopak i włożył dłonie pod kulę z lawy rozmiaru piłki do siatkówki. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:38 pm | |
| Kiwnęłam głową i wzięłam kulę razem z chłopakiem. Zaczęłam z nim tak lecieć, starając się ominąć Charizarda i nie spuścić mu przypadkiem tej kuli na łeb. To byłoby masakryczne co by się działo, jakby gonił nas rozwścieczony pokemon... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:43 pm | |
| jakimś cudem udało wam się dotrzeć na drugą stronę. Choć w pewnym momencie było ciężko. W końcu wybiegliście z pomieszczenia a pokemon pewnie nawet się nie zorientował o co z tym wszystkim chodzi. - Szybko lecimy na miejsce. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:47 pm | |
| Tak więc ruszyłam z Williamem w kierunku pokemona, który jest w tamtej sali... Jak byli śmy na miejscu to wyjęłam perłę, którą dostałam od chłopaka. Ale to był prezent od niego, nie chciałam go ot tak oddawać... Chyba jednak będę musieć. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:49 pm | |
| Pokemon gdy tylko to zobaczył ożywił się z lekka. Niestety i tak nie mógł się ruszyć. - Szybko zanim się obudzi. Popędzał was stwór. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:52 pm | |
| Tak więc podałam temu pokemonowi te dwa przedmioty. Miałam nadzieję, ze nas nie oszukał. Spotkałam niezbyt pewna na Williama i złapałam go za rękę. No i nie chciałabym mieć do czynienia ze wściekłym Shiny Charizardem na 100 poziomie... | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:55 pm | |
| Pokemon zaczął się świecić a dookoła pogoda rozszalała się. Grzmoty i błyskawice, teraz charizard na pewno się obudzi. W końcu dostrzegliście przed wami coś takiego. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 12:57 pm | |
| - O kurcze - powiedziałam. Wtuliłam się przestraszona w Williama na widok tego pokemona. O rety, co takiego się stało z tym pokemonem? Brr... strach się bać. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 1:01 pm | |
| Wiliam także się wystraszył. - Mogę teraz dowolnie otwierać przejścia. Jestem wolny. Powiedział potwór przeciągając się z trzaskiem. - Mogę otworzyć dla was jeden portal w ramach podziękowania. Dodał. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 1:45 pm | |
| Kiwnęłam głową i wyszłam zza Williama. - Dobra to otwórz portal, przez który Arceus będzie mógł wrócić do tego świata - powiedziałam do stwora. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:12 pm | |
| Stwór jak zdążyłaś zauważyć był znacznie większy od arceusa a nawet od goroudona którego wcześniej spotkałaś. Istota klasnęła w łapy i uderzyła nimi o podłogę. Powstał na niej ogromny krąg który zaczął się świecić, a powoli zaczął się z niego wyłaniać arceus. Wtem... jak coś nie huknie... To charizard uderzył dziwną istotę z fire blast zamykając tym samym przejście. A Arceus...? jego dusza została tu a ciało... jeszcze tam jest. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:16 pm | |
| - O nie! - krzyknęłam. Tak więc w końcu ten Charizard sie tutaj zjawił... Szybko zmieniłam swoją płytkę na lodową. Dmuchnęłam w Charizarda, żeby przynajmniej spróbować go zamrozić. Byłam lekko roztrzęsiona po tym wszystkim, ale muszę coś zdziałać. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:21 pm | |
| Pokemon nieznanego gatunku szybko się otrząsnął po czym korzystając ze zdobytego przez ciebie czasu zaczął ładować atak. Po kilku chwilach wystrzelił prosto w charizarda czymś co było promieniem złożonym z ziemi, wody, powietrza i ognia. Ognisty pokemon od razu padł. - Było blisko. Odsapnęła ta legenda i upadła na kolano. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:26 pm | |
| Otrząsnęłam się i zdjęłam z siebie efekt lodowej płytki. Przynajmniej ten Charizard padł niezdolny do walki, ale... jak z Arceusem? Przecież oddzielił się od ciała i portal już zamknięty. - Zamiast być lepiej to jest gorzej... - powiedziałam. | |
|
| |
Corvis Corax Admin
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia Pon Lip 22, 2013 3:29 pm | |
| William szybko do ciebie podbiegł i przytulił. - Na pewno da się coś zrobić. Powiedział chcąc cię pocieszyć. Podczas gdy olbrzym odpoczywał wyczerpany. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: A idź ty mutancie - Klaudia | |
| |
|
| |
| A idź ty mutancie - Klaudia | |
|