| Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Azyl
Liczba postów : 745 Join date : 15/07/2013 Age : 30 Skąd : Pomorze
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 12:50 pm | |
| Spojrzałem na tabliczkę ze zbiegłym więźniem i pomyślałem żeby lepiej trzymał się z dala stąd. W sumie jak tu tyle ludzi jest to ot tak nie wyskoczy ... - pomyślałem sobie, jeszcze bardziej wtulając się w ławkę, lecz przypomniałem że może uda mi się czegoś dowiedzieć na temat Team'u G, więc od razu wstałem i ruszyłem spacerkiem między stoiska. | |
|
| |
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 12:56 pm | |
| Było tu dużo atrakcji, lecz co one miały wspólnego z teamem G? Nic... Wkrótce był czas na wyścig, a Ty mogłeś użyć swojego Magikarpia. Taki gościu jak tamten uciekinier z pewnością nie zbliży się do takich miejsc, nie ma szans... A może pod latarnią najciemniej? | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 1:03 pm | |
| Pierwszy raz od dłuższego czasu w cywilizowanym miejscu, miałem nadzieję na zebranie informacji na temat pobytu Team'u G ... no ale teraz czas na zawody! -Magikarp, mam nadzieję że jest szybki ... - spojrzałem się na swoje pokemony i momentalnie zaczęliśmy się śmiać. Nie wierzyłem w zwycięstwo no ale, może będzie dobra zabawa. -Ide! - poszedłem xD. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 7:01 pm | |
| Wkrótce byliście na starcie. Wypuściłeś swojego Magikarpia... Aż Ci szczęka opadła z wrażenia, ta ryba była kolosalna. Tak więc jakoś na niej będziesz w stanie siąść... Chociaż jeden uczestnik miał Sharpedo, będzie ciężko wygrać. Tobie chwilę zajęło wejście na grzbiet Magikarpia, b był śliski, ale w końcu uczepiłeś się jego płetwy grzbietowej. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 7:06 pm | |
| Złapałem się mocno łusek Magikarpia, w sumie można powiedzieć że się na niego położyłem, i już byłem gotowy do startu. -Magikarp, współpracujmy to podzielimy wygraną na pół. - próbowałem przekupić Magikarpia by się postarał jak najbardziej - Pewnie dużo jedzenia dostaniesz za wygraną. - powiedziałem i spojrzałem na trybuny gdzie były moje pokemony, które zgodziły się mi kibicować. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 7:11 pm | |
| O włos i byś oberwał od ryby z płetwy. Chyba nie spodobało mu się, że próbujesz go tak przekupić. Chyba po prostu został nauczony by się starać i tyle. Wkrótce... START! Ryba ruszyła najpóźniej, lecz po chwili byliście już na 3 miejscu. Pozostali byli daleko w przodzie. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 7:14 pm | |
| Próbowałem trzymać się ryby jak najmocniej, lecz przez śliskie łuski wymykałem się powoli z jej grzbietu. -Damy radę ! Szybciej, szybciej ! - zacząłem popędzać Magikarpia i trzymałem się jak najmocniej. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 7:21 pm | |
| Ryba starała się bardzo, lecz chyba postanowiła sama, że utrzyma równe tempo. Potem wiedziałeś dlaczego: przeciwnicy tracili siły, a Twoja ryba cały czas je miała. Ledwo się trzymałeś, ale największy promień na płetwie grzbietowej ryby bardzo Ci pomagał w nie ześlizgnieciu się. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 7:41 pm | |
| -Dobrze sobie radzisz. - powiedziałem zdziwiony na widok Magikarpia który się nie męczył, widocznie bardzo przygotowany do tego wyścigu. Postanowiłem zostawić los zawodów w jego ręce? płetwy, łuski cokolwiek. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 7:44 pm | |
| Raczej to był efekt rozłożenia sił przez pokemona. Niektórzy ruszyli jak porypani na swoich pokemonach, a to był wielki błąd bo teraz te traciły siły. Do mety jeszcze było daleko i wkrótce wyprzedziłeś gościa co był na drugim miejscu. Teraz został numer jeden, ale on zdawał się być coraz szybszy... Chyba jego rekin ma umiejętność przyśpieszającą. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 7:51 pm | |
| -Magikarp gdy już się zbliżymy do niego to spróbuj jednak maksymalną mocą płynąć ok ? Może to coś da, ten Sharpedo jest twardy. - powiedziałem trzymając się poke ryby i wierząc w wygraną. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 7:53 pm | |
| Ten Sharpedo był coraz szybszy i Twój Magikarp za nic w świecie go nie dogoni. Ten rekin miał chyba umiejętność Speed Boost, coś Ci tak podpowiadało bo inaczej by tak nie pędził... Magikarpia już ledwo się trzymałeś. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 8:20 pm | |
| Ledwo się trzymałem ale postanowiłem nie spaść choćby nie wiem co mi było. -Proszę postaraj się ! Wierzę w ciebie Magik ! - powiedziałem czule do wielkiej ryby i z całych sił próbowałem wygrać. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 8:24 pm | |
| Dotarłeś do mety. Niestety jako drugi, chociaż ryba się bardzo starała i teraz pływała bokiem bo była tak zmęczona. Zwycięzca dostał dużo kasy i pokemona, a Tobie przypadł Great Ball i jajo pokemon. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 8:26 pm | |
| -No ... Chociaż dobre i to ... - pomyślałem widząc dużo mamony w rękach tego trenera szczęściarza, i myśląc że muszę chyba iść do jakieś pracy, spojrzałem na jajo pokemona. -Ciekawe co w nim siedzi. No, zobaczymy. - stwierdziłem i poszedłem się przejść. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 8:33 pm | |
| Po chwili ruszyłeś na spacer, a festiwal dalej trwał w najlepsze. Jajko wyglądało na całkiem świeże i nie mogłeś stwierdzić do jakiego pokemona ono mogłoby należeć. Wkrótce zaczynało się ściemniać, a Ty śmierdziałeś rybą i byłeś bardzo zmęczony. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 8:40 pm | |
| -Jak w tym jajku jest jakaś ryba ... - zacząłem myśleć o najgorszym lecz po chwili zacząłem się bawić w najlepsze. Po jakimś czasie już byłem zmęczony i poszedłem do poke center gdzie wynająłem wcześniej pokój. -Witaj Siostro Joy. Mogłabyś dać mi klucz do pokoju który zamawiałem dzisiaj ? - spytałem. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 8:44 pm | |
| Siostra Joy po chwili dała Ci kluczyk do pokoju. Wkrótce się w nim znalazłeś. Jajko nie wyglądało na takie od ryby... Pokój był nawet duży, z dobrze wyglądającym łóżkiem, szafką i TV. Obok były drzwi do łazienki. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 8:52 pm | |
| Wbiegłem do środka wraz z moimi pokemonami i od razu wpadłem do łazienki. Po kąpieli czułem się od razu świeższy (nie jak ryba), i wskoczyłem do łóżka w samych spodenkach. Włączyłem TV i się zrelaksowałem. -Chodźcie tu, nie wstydźcie się. Pooglądamy razem. - powiedziałem do swoich pokemonów gdy rozłożyłem się w wielkim łożu. -Chimchar przyniósłbyś jakieś przekąski? Powinno coś tutaj być, a jak nie to kupiłem dużo rzeczy. - powiedziałem, a raczej poprosiłem Chimchara i oglądając czułem że powieki same mi opadają. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 8:56 pm | |
| Przekąski się znalazły i zaczęło się miłe oglądanie telewizji. Wkrótce jednak zaczęły się jakieś nocne głupoty i wyłączyłeś TV. Od razu zasnąłeś. Nic Ci się nie śniło i obudziłeś się około jedenastej. Pokemony spały wtulone w Ciebie. Przynajmniej ciepło miałeś. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pon Lip 22, 2013 9:01 pm | |
| Gdy się obudziłem poszedłem od razu do toalety, załatwiłem co trzeba, umyłem się i posegregowałem wszystkie rzeczy. -Dobra, wszystko jest. Jesteście gotowi ? Zjemy na dole, w stołówce. - poszedłem na dół, zjedliśmy śniadanie i wyszliśmy z Centrum Pokemon. -No to po leniuchowaniu i zabawach, chyba czeka na nas mały trening. - powiedziałem gdy już wyszliśmy z miasta. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Wto Lip 23, 2013 12:30 pm | |
| Pokemony ochoczo ruszyły za Tobą. Dzień był bardzo ładny i po mieście sprzątano pozostałości po wczorajszej imprezie. Słyszałeś, że ten homoseksualny zbieg już "zaliczył swoją pierwszą ofiarę". Aż strach się bać kto może być następny. Pokemony po drodze się bawiły i chyba w takiej formie znowu będą chciały trening. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Wto Lip 23, 2013 12:38 pm | |
| -Lenie, tylko zabawy wam w głowach. - powiedziałem i się uśmiechnąłem lecz gdy po chwili się dowiedziałem że ten zbieg tu dalej grasuje, uśmiech zszedł z twarzy. -Dobrze że mam swoje pokemony, nic mi więc nie grozi. - stwierdziłem i pomyślałem co by tu zrobić na trening. -Dobra panowie ... i panie. Pobawimy się w treningowego chowanego. Phanpy liczysz pierwsza, do dwudziestu, a wy się chowajcie. Jednak jak zawsze nie będzie to zwykła zabawa. Gdy ktoś kogoś zauważy to wali w niego atakiem długodystansowym, a gdy trafi to ten jest ''złapany'', jeśli nie trafi to szuka kogoś innego lecz może później wrócić do tej osoby. Mam na celu poprawić tutaj celność i obserwację/poszukiwanie przeciwnika. Skupcie się na tym. - powiedziałem wymyślając na spontanie trening i usiadłem na trawie. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Wto Lip 23, 2013 12:43 pm | |
| Pokemony uradowane zaczęły się bawić. Było to jak zwykle kontuzjogenne, ale pokemonom to w zupełności nie przeszkadzało w tym, żeby się wyszaleć. Poochyena okazał się być najlepszym szukającym. Po około trzech godzinach wreszcie stworki się zmęczyły i miały dość jak na jeden trening.
Pokemony + 0,7 do lv. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Wto Lip 23, 2013 12:46 pm | |
| -Dobrze się spisaliście. Teraz możemy odpocząć. - powiedziałem siedząc na kocu który trochę wcześniej rozłożyłem. Wyciągnąłem ciastka i sok, po czym zabraliśmy się za szamanie. -Zjedzcie ciastka i wtedy ruszamy w dalszą drogę. - powiedziałem pakując rzeczy do plecaka i żując ciastko. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel | |
| |
|
| |
| Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel | |
|