| Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Czw Lip 18, 2013 8:35 pm | |
| - Po prostu się wynoś... Wam zależy tylko na jednym - tutaj jego głos już większym echem odbił się od ścian jaskini, wywołując małe zatrzęsienie sopli nad wami. Raczej od tego smoka niczego się nie dowiesz. | |
|
| |
Azyl
Liczba postów : 745 Join date : 15/07/2013 Age : 30 Skąd : Pomorze
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Czw Lip 18, 2013 8:39 pm | |
| -Łeee, w takim razie to ... nara. - powiedziałem do smoka który zepsuł mi humor u wyszedłem szybko z jaskini. -Czyli musimy się dowiedzieć na własną rękę co tu się dzieje i czy są tu pokemony. - powiedziałem do Chimchara i Charmandera po czym zaczałem się wszędzie razem z nimi rozglądać. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Czw Lip 18, 2013 8:58 pm | |
| Wkrótce wyszliście. Zaczęliście iść, kiedy nagle... drugi taki smok! Ten jednak zdawał się być nieco inny. Spojrzał tylko na Ciebie i ruszył w swoją stronę. Ten chyba był nieco mniejszy... Nic tutaj sensownego prócz tego nie widziałeś. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Czw Lip 18, 2013 9:05 pm | |
| -Kurczę nie wierzę że legendy chodzą sobie ot tak na rejonach gdzie ludzie mogą łatwo wejść. - powiedziałem podziwiając smoka i idąc w dalszą drogę. -Muszą tu być jakieś smoki. - mówię rozglądając się wszędzie. -Latios wyjdź ! Rozglądnij się z powietrza za pokemonami. Weź też na siebie Chimchara to będzie wam łatwiej. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 7:43 am | |
| Był tu taki chłód, że żaden smok prócz tych lodowych by tutaj nie wytrzymał. A może właśnie trenerzy tu nie przychodzą? Wędrowałeś spory czas nie wiadomo, gdzie mogłeś dojść... Do tego tego miejsca nie znalazłeś na mapie. Coraz dziwniejsze. Twoje pokemony nic nie widziały a Latios szybko sam wskoczył do balla, bo to zimno mu nie odpowiadało. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 11:44 am | |
| W takim razie ruszyłem dalej przez ten wąwóz kierując się w stronę wyjścia lecz dalej rozglądując się za pokemonami. -Charmander, Chimchar jak się czujecie ? - zatroszczyłem się o swojego pokemona i ruszyłem w dalszą drogę. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 11:51 am | |
| Nie widziałeś żadnych pokemonów. Wszystkie widać wykurzył stąd ten mróz, a nawet Twoje ogniste pokemony miały dość i wskoczyły do balli. Tobie palce już powoli drętwiały i czułeś, że długo tu nie wytrzymasz. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 12:03 pm | |
| Szybko kierowałem się w stronę wyjścia z wąwozu i zapamiętałem sobie te miejsce. -Przyjdę jak się ociepli. - pomyślałem myśląc o smokach które tu mieszkają i ruszyłem szybkim krokiem w stronę wyjścia. -Szkoda ... wielka szkoda. - powiedziałem odwracając się. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 1:22 pm | |
| Dotarłeś do wyjścia, a tutaj... lodowa ściana! Po niej raczej nie wejdziesz do góry. Tak więc chyba będziesz musiał się wracać. Ujrzałeś wnękę w ścianie wąwozu, gdzie spał... ten mniejszy Kyurem. A raczej tylko drzemał. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 2:48 pm | |
| -No to czeka mnie dość długa droga powrotna ... - powiedziałem z żalem patrząc na lodową ścianę. -Latios wychodź! Dasz radę przelecieć nad tym ze mną na grzbiecie ? - spytałem się swojego smoka. -Ooo Kyurem ... Lepiej mu nie będę przeszkadzał. - stwierdziłem. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 2:51 pm | |
| Spojrzałeś na tego Kyurema i miałeś wrażenie, że widzisz pod jego powieką żółtą szparę, jakby tylko udawał, że sobie drzemie a tak naprawdę obserwuje was... Latios kiwnął łbem i po chwili byłeś po drugiej stronie lodowej ściany... o dziwo tam panowała normalna temperatura! | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 7:01 pm | |
| -Niesamowite ... - pomyślałem patrząc na środowisko znajdujące się poza wąwozem. -Dzięki Latios, wracaj teraz do pokeballa. - powiedziałem i wyruszyłem w dalszą drogę szukając przygody. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 7:06 pm | |
| Zacząłeś wędrować dalej przez ten wąwóz. Wkrótce dotarłeś do... rzeki! Po drugiej stronie była chata, chyba ktoś ta teraz siedzi, bo z komina leci dym... Tylko musisz się przeprawić... Widzisz na rzece wir, więc płynięcie nią odpada. Znowu musisz polecieć. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 7:16 pm | |
| W takim razie wezwałem swojego Latiosa, i ruszyłem w kierunku chaty. Gdy znalazłem się przy drzwiach, zapukałem i zawołałem. -Halo ! Jest tam kto ? Zapłacę za nocleg! - powiedziałem zaglądając go portfela który świecił pustką. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 7:27 pm | |
| Drzwi otworzył ci taki ktoś: - Witaj, przybyszu, co cię tu sprowadza? - spytał, nawet nie patrząc na Twój portfel jakby go pieniądze nie interesowały. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 7:30 pm | |
| Odetchnąłem gdy zrozumiałem że pieniądze go nie interesują, gdyż miałem pusto w kieszeni. -Przepraszam że niepokoję pana, ale nie mam gdzie się podziać i nie wiem wgl gdzie jestem. Można u pana przenocować ? - zapytałem z przekonaniem. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 7:33 pm | |
| - Oczywiście, że możesz tutaj przenocować - powiedział mężczyzna. Wskazał Ci ręką, że możesz wejść. - Jesteś w miejscu poza mapami... Nie da się go w żaden sposób na jakąkolwiek nanieść, a skoro tu trafiłeś... miałeś niewyobrażalne szczęście - powiedział. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 7:38 pm | |
| -Noo, tak jakoś się trafiło, spotkałem ... - w porę się opamiętałem. Nie zamierzałem nieznajomym mówić o legendarnych pokemonach mieszkających w pobliżu. Nie chciałem wspomnieć o tym że Keldeo mi pokazał te rejony. -No .. ten tego ... Dzięki za przenocowanie. - powiedziałem po chwili zamysłu. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 7:41 pm | |
| - Spotkałeś legendy, domyślam się - zakończył za ciebie mężczyzna. - Dzięki jednej tutaj wciąż żyję... - powiedział. Wyjął z półki jakiś trunek i Ci go podał. Domowa robota, lecz zdawał się być całkiem dobry. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 7:53 pm | |
| Bardzo zakłopotany jego słowami, przyjąłem trunek i chlusnąłem z niego porządnie. -Dziękuje. Domyślam się że na pewno to nie była robota Kyurema ... Spotkałem go i wyraźnie bardzo nie lubił ludzi. Bynajmniej na pewno nie trenerów ... - dokończyłem i spojrzałem na staruszka. Tak jakby czytał mi w myślach ... przynajmniej mi się tak wydawało ... | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 8:05 pm | |
| - To pewnie trafiłeś na starszego - powiedział staruszek, jakby dobrze znając każdego tutaj. Trunek był całkiem mocny i lepszy niż sądziłeś. Staruszek tymczasem zaczął wędzić jakieś filety. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 8:08 pm | |
| Wziąłem jeszcze łyka trunku i poczułem już powoli procenty. -Pomóc panu ? - spytałem widząc jak starszy pan wędzi ryby. -W ogóle jak do pana mówić? - spytałem szczerząc zęby. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 8:15 pm | |
| - Po prostu "Pan" - powiedział mężczyzna. Dziwne. - Nie potrzeba mi pomocy - odpowiedział Ci i dalej wędził. Procenty faktycznie odczuwałeś i zaczynało Ci się robić wesoło. Wkrótce dostałeś przyprawioną, dobrze owędzoną rybę. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 8:27 pm | |
| Zjadłem ze smakiem rybę lecz było mi szkoda swoich pokemonów więc je wypuściłem. -Ma pan coś dla moich przyjaciół ? - spytałem patrząc do plecaka i zauważając że zapasy już się kończą. Wyjąłem wszystko i dałem swoim przyjaciołom. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 8:36 pm | |
| Starszy mężczyzna wyjął po chwili jakieś ciastka, które wyglądały na upieczone jeszcze dzisiaj i podał je Twoim pokemonom. - Interesujące, Latios - powiedział staruszek. Ryba była natomiast genialna. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel | |
| |
|
| |
| Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel | |
|