Pokemon World
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Pokemon World

~*~

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel

Go down 
2 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Next
AutorWiadomość
IronMan

IronMan

Liczba postów : 2406

Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 Empty
PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyCzw Lip 18, 2013 8:35 pm

- Po prostu się wynoś... Wam zależy tylko na jednym - tutaj jego głos już większym echem odbił się od ścian jaskini, wywołując małe zatrzęsienie sopli nad wami.
Raczej od tego smoka niczego się nie dowiesz.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

Liczba postów : 745

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyCzw Lip 18, 2013 8:39 pm

-Łeee, w takim razie to ... nara. - powiedziałem do smoka który zepsuł mi humor u wyszedłem szybko z jaskini.
-Czyli musimy się dowiedzieć na własną rękę co tu się dzieje i czy są tu pokemony. - powiedziałem do Chimchara i Charmandera po czym zaczałem się wszędzie razem z nimi rozglądać.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyCzw Lip 18, 2013 8:58 pm

Wkrótce wyszliście. Zaczęliście iść, kiedy nagle... drugi taki smok! Ten jednak zdawał się być nieco inny. Spojrzał tylko na Ciebie i ruszył w swoją stronę. Ten chyba był nieco mniejszy... Nic tutaj sensownego prócz tego nie widziałeś.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyCzw Lip 18, 2013 9:05 pm

-Kurczę nie wierzę że legendy chodzą sobie ot tak na rejonach gdzie ludzie mogą łatwo wejść. - powiedziałem podziwiając smoka i idąc w dalszą drogę.
-Muszą tu być jakieś smoki. - mówię rozglądając się wszędzie.
-Latios wyjdź ! Rozglądnij się z powietrza za pokemonami. Weź też na siebie Chimchara to będzie wam łatwiej.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 7:43 am

Był tu taki chłód, że żaden smok prócz tych lodowych by tutaj nie wytrzymał. A może właśnie trenerzy tu nie przychodzą? Wędrowałeś spory czas nie wiadomo, gdzie mogłeś dojść... Do tego tego miejsca nie znalazłeś na mapie. Coraz dziwniejsze. Twoje pokemony nic nie widziały a Latios szybko sam wskoczył do balla, bo to zimno mu nie odpowiadało.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 11:44 am

W takim razie ruszyłem dalej przez ten wąwóz kierując się w stronę wyjścia lecz dalej rozglądując się za pokemonami.
-Charmander, Chimchar jak się czujecie ? - zatroszczyłem się o swojego pokemona i ruszyłem w dalszą drogę.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 11:51 am

Nie widziałeś żadnych pokemonów. Wszystkie widać wykurzył stąd ten mróz, a nawet Twoje ogniste pokemony miały dość i wskoczyły do balli. Tobie palce już powoli drętwiały i czułeś, że długo tu nie wytrzymasz.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 12:03 pm

Szybko kierowałem się w stronę wyjścia z wąwozu i zapamiętałem sobie te miejsce.
-Przyjdę jak się ociepli. - pomyślałem myśląc o smokach które tu mieszkają i ruszyłem szybkim krokiem w stronę wyjścia.
-Szkoda ... wielka szkoda. - powiedziałem odwracając się.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 1:22 pm

Dotarłeś do wyjścia, a tutaj... lodowa ściana! Po niej raczej nie wejdziesz do góry. Tak więc chyba będziesz musiał się wracać. Ujrzałeś wnękę w ścianie wąwozu, gdzie spał... ten mniejszy Kyurem. A raczej tylko drzemał.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 2:48 pm

-No to czeka mnie dość długa droga powrotna ... - powiedziałem z żalem patrząc na lodową ścianę.
-Latios wychodź! Dasz radę przelecieć nad tym ze mną na grzbiecie ? - spytałem się swojego smoka.
-Ooo Kyurem ... Lepiej mu nie będę przeszkadzał. - stwierdziłem.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 2:51 pm

Spojrzałeś na tego Kyurema i miałeś wrażenie, że widzisz pod jego powieką żółtą szparę, jakby tylko udawał, że sobie drzemie a tak naprawdę obserwuje was... Latios kiwnął łbem i po chwili byłeś po drugiej stronie lodowej ściany... o dziwo tam panowała normalna temperatura!
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 7:01 pm

-Niesamowite ... - pomyślałem patrząc na środowisko znajdujące się poza wąwozem.
-Dzięki Latios, wracaj teraz do pokeballa. - powiedziałem i wyruszyłem w dalszą drogę szukając przygody.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 7:06 pm

Zacząłeś wędrować dalej przez ten wąwóz. Wkrótce dotarłeś do... rzeki! Po drugiej stronie była chata, chyba ktoś ta teraz siedzi, bo z komina leci dym... Tylko musisz się przeprawić... Widzisz na rzece wir, więc płynięcie nią odpada. Znowu musisz polecieć.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 7:16 pm

W takim razie wezwałem swojego Latiosa, i ruszyłem w kierunku chaty. Gdy znalazłem się przy drzwiach, zapukałem i zawołałem.
-Halo ! Jest tam kto ? Zapłacę za nocleg! - powiedziałem zaglądając go portfela który świecił pustką.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 7:27 pm

Drzwi otworzył ci taki ktoś:
Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 Old_Man
- Witaj, przybyszu, co cię tu sprowadza? - spytał, nawet nie patrząc na Twój portfel jakby go pieniądze nie interesowały.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 7:30 pm

Odetchnąłem gdy zrozumiałem że pieniądze go nie interesują, gdyż miałem pusto w kieszeni.
-Przepraszam że niepokoję pana, ale nie mam gdzie się podziać i nie wiem wgl gdzie jestem. Można u pana przenocować ? - zapytałem z przekonaniem.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 7:33 pm

- Oczywiście, że możesz tutaj przenocować - powiedział mężczyzna.
Wskazał Ci ręką, że możesz wejść.
- Jesteś w miejscu poza mapami... Nie da się go w żaden sposób na jakąkolwiek nanieść, a skoro tu trafiłeś... miałeś niewyobrażalne szczęście - powiedział.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 7:38 pm

-Noo, tak jakoś się trafiło, spotkałem ... - w porę się opamiętałem. Nie zamierzałem nieznajomym mówić o legendarnych pokemonach mieszkających w pobliżu. Nie chciałem wspomnieć o tym że Keldeo mi pokazał te rejony.
-No .. ten tego ... Dzięki za przenocowanie. - powiedziałem po chwili zamysłu.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 7:41 pm

- Spotkałeś legendy, domyślam się - zakończył za ciebie mężczyzna. - Dzięki jednej tutaj wciąż żyję... - powiedział.
Wyjął z półki jakiś trunek i Ci go podał. Domowa robota, lecz zdawał się być całkiem dobry.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 7:53 pm

Bardzo zakłopotany jego słowami, przyjąłem trunek i chlusnąłem z niego porządnie.
-Dziękuje. Domyślam się że na pewno to nie była robota Kyurema ... Spotkałem go i wyraźnie bardzo nie lubił ludzi. Bynajmniej na pewno nie trenerów ... - dokończyłem i spojrzałem na staruszka. Tak jakby czytał mi w myślach ... przynajmniej mi się tak wydawało ...
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 8:05 pm

- To pewnie trafiłeś na starszego - powiedział staruszek, jakby dobrze znając każdego tutaj.
Trunek był całkiem mocny i lepszy niż sądziłeś. Staruszek tymczasem zaczął wędzić jakieś filety.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 8:08 pm

Wziąłem jeszcze łyka trunku i poczułem już powoli procenty.
-Pomóc panu ? - spytałem widząc jak starszy pan wędzi ryby.
-W ogóle jak do pana mówić? - spytałem szczerząc zęby.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 8:15 pm

- Po prostu "Pan" - powiedział mężczyzna.
Dziwne.
- Nie potrzeba mi pomocy - odpowiedział Ci i dalej wędził.
Procenty faktycznie odczuwałeś i zaczynało Ci się robić wesoło. Wkrótce dostałeś przyprawioną, dobrze owędzoną rybę.
Powrót do góry Go down
Azyl

Azyl

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 8:27 pm

Zjadłem ze smakiem rybę lecz było mi szkoda swoich pokemonów więc je wypuściłem.
-Ma pan coś dla moich przyjaciół ? - spytałem patrząc do plecaka i zauważając że zapasy już się kończą. Wyjąłem wszystko i dałem swoim przyjaciołom.
Powrót do góry Go down
IronMan

IronMan

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 EmptyPią Lip 19, 2013 8:36 pm

Starszy mężczyzna wyjął po chwili jakieś ciastka, które wyglądały na upieczone jeszcze dzisiaj i podał je Twoim pokemonom.
- Interesujące, Latios - powiedział staruszek.
Ryba była natomiast genialna.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel   Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel - Page 7 Empty

Powrót do góry Go down

Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel
Powrót do góry 
Strona 7 z 12Idź do strony : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Azalea Gym - Azyl
» Księgowy Azyl'a
» Azyl i trawka.
» Stragan AzyL'a
» Corvis vs Azyl

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach