| Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Azyl
Liczba postów : 745 Join date : 15/07/2013 Age : 30 Skąd : Pomorze
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 8:45 pm | |
| -No fo dzisiaii,,, hestem wdziwiony ... - powiedziałem napychając sobie buzię ciastkami. -A przepraszam .. to dla was. - w porę się opamiętałem. -Tak, Latios jest moim dobrym kumplem. A pan ? Skąd pan za te wszystkie legendarne pokemony ? | |
|
| |
IronMan
Liczba postów : 2406 Join date : 13/07/2013
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 8:50 pm | |
| - Mieszkam tu na tyle długo, by móc poznać większość z nich - powiedział. Jak zobaczył, ze Ty też chcesz ciastka to dostałeś ich sporą porcję. Były równie pyszne co ryba. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 9:13 pm | |
| Ze smakiem zjadłem to co było i zrobiłem się senny. -Jeśli nie ma pan nic przeciwko to położył bym się spać. Moje pokemony pewnie chętnie by to samo zrobiły. - rzekłem do starszego człowieka. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 9:18 pm | |
| Starszy człowiek po chwili zaprowadził Cię do osobnego pomieszczenia, gdzie było posłanie. Po chwili rozłożył matę i koc, żeby Twoje pokemony mogły się tam położyć. Było obok drugie pomieszczenie, pewnie należało do niego. Miałeś kilka ciastek, a po chwili zobaczyłeś, że jedno z nich odlatuje... dosłownie... | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Pią Lip 19, 2013 9:47 pm | |
| -WTF!? - wykrzyknąłem widząc odlatujące ciastko, ale zbytnio aż tak się nie przeraziłem - no! w końcu trochę już widziałem ... -Połóżcie się i odpocznijcie, jutro czeka nas ciężki trening. - powiedziałem do swoich pokemonów i powiedziałem im dobranoc. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 11:44 am | |
| Nie dośc, że ciastko odlatywało to jeszcze było go coraz mniej... Po chwili ułożyłeś się do snu razem ze swoimi pokemonami. Śniło Ci się całe stado legend. Obudziłeś się rano i coś wyraźnie przeszukiwało Twoją torbę. Ale Twoje stworki to na pewno nie były... | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 11:51 am | |
| Cały zaspany wstałem i i spojrzał w około siebie. -Ej, co jest ? - powiedziałem widząc mój plecak z którego wylatywały różne rzeczy. -Kim jesteś ?! Zostaw to ! Nie twoje ! - powiedziałem zdenerwowany. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 12:06 pm | |
| Po chwili ujrzałeś takiego pokemona: Wychylił się z Twojej torby i pokazał Ci piłeczkę. Nie znałeś jej, więc pewnie nie była Twoja i wpadła stworkowi do Twojego bagażu. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 12:10 pm | |
| -Ale fajny ! - krzyknąłem widząc kolejną legendę. -Ja to mam szczęście ! Ty jesteś ? ... Victini tak ? - sprawdzając w pokedexie spytałem pokemona. -[b]Aha, chciałeś piłeczkę. Weź sobie. Przy okazji weź sobie to jabłko jak chcesz. - pokazałem ostatnią dawkę jedzenia. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 12:19 pm | |
| Victini uradowany wziął jabłko. Po chwili wyleciał przez drzwi i siadł na jednej z półek. Twoje pokemony w koncu zaczęły się budzić i po chwili zaczęły się bawić bardzo zadowolone z luzu jaki teraz miały tutaj. Poczułeś po chwili przyjemny zapach pieczonej ryby, tylko tym razem chyba inne przyprawy. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 12:28 pm | |
| -Pobawcie się póki możecie. Później czeka nas trening. - powiedziałem przyjaźnie do swoich pokemonów i przedstawiłem im Victini po czym wyszedłem kierując się zapachem pieczonej ryby. -Dzień dobry. - powiedziałem widząc staruszka. -Jak minęła noc?. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 12:36 pm | |
| - Dzień dobry - przywitał się. - A znakomicie, a jak u ciebie? - spytał. Victini podleciał do staruszka i siadł mu na ramieniu, po czym dostał kilka jagód. W końcu ryba była gotowa i dostałeś bardzo dużą porcję. Twoje pokemony natomiast miały jagody. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 12:48 pm | |
| -A nie jest źle ... - powiedziałem do starszego pana i usiadłem do jedzenia. -Śniło mi się pełno legend zgromadzonych w w jednym miejscu. Niesamowity sen. - powiedziałem napychając sobie buzię rybą. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 12:52 pm | |
| Staruszek się uśmiechnął. - Tak było jak się tu wszyscy sprowadzili - powiedział. Ryba była prześwietna. Jak zjadłeś całą to nie miałeś na nic innego miejsca. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 12:57 pm | |
| Najedzony przysiadłem na sofie i zacząłem się dopytywać o szczegóły. -Co ma pan na myśli ? Chce pan powiedzieć że zna pan wszystkie legendy i one pana odwiedzają ? - spytałem nieprzekonany wyznaniem starca. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 1:03 pm | |
| - Cóż, po tym jak Arceus zniknął legendy zaczęły pilnować, by ich trenerzy nie wyłapali, bo gdyby wpadli w nieodpowiednie ręce... równowaga mogłaby być zachwiana. Tak, znam wszystkich tutaj, a to drugie.. czasami, Victini na przykład ciągle mieszka ze mną - dodał na koniec, wskazując małego pokemona. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 1:05 pm | |
| Pogłaskałem małego pokemona legendę i powiedziałem. -Zazdroszczę panu. Mi nie zależy na tym czy złapię legendę czy nie. Pokemon złapany wbrew własnej woli, tylko szkodzi w drużynie. Co nie ? - spytałem. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 1:14 pm | |
| Pokemony potwierdziły to skinieniem łbów. - Widzę ty masz dobre podejście, ale nie wszyscy tacy są... Dlatego jak wyruszysz dalej to absolutnie nikomu nie mów o tym miejscu, zły team chce tu dotrzeć - powiedział. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 1:24 pm | |
| -Nie zamierzam nic nikomu mówić, już to obieca... Poczekaj poczekaj ... Zły Team ? Nie mów mi że to Team G! Szukam ich, porwali dawno temu mojego ojca. Był bardzo znanym naukowcem w środowisku regionu Johto w sprawach legendarnych psów - Suicune, Raikou i Entei. Coś mi się zdaje że oni coś knują coś większego .. Dorwę ich !!! - wstałem i już miałem ruszać ich szukać cały pobudzony. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 1:30 pm | |
| - Dokładnie, team G - powiedział staruszek. Tylko patrzył się na Ciebie jak uniosłeś się gniewem. - Nie unoś się gniewem, tu ich nie znajdziesz, ani nigdzie blisko - poinformował Cię. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 1:34 pm | |
| -W takim razie muszę się dowiedzieć gdzie oni są! Wiesz coś może na ten temat ? - zapytałem staruszka myśląc o ojcu i modląc się by nic mu nie było. -W każdym razie muszę wzmocnić swoje pokemony bo wiem że nie będzie łatwo ... - powiedziałem po chwili. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 1:37 pm | |
| - Niestety nie - pokręcił głową starzec. Pokemony znowu zaczęły się bawić, tym razem w chowanego. Po chwili i Victini do nich dołączył uradowany z towarzystwa. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 1:40 pm | |
| -W takim razie nie wiem co mam robić ... - powiedziałem patrząc na uradowane pokemony i myśląc że ciężko im będzie tak szybko ruszać w podróż. -Jak chcecie to możemy tu jeszcze trochę zostać ... ale nie obejdzie się bez treningu. - dodałem. -Musimy być przygotowani i zniszczyć Team G. Chodźcie. - powiedziałem i wyszedłem na podwórze wołając swoje pokemony. | |
|
| |
IronMan
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 1:48 pm | |
| Pokemonom niezbyt chciało się trenować. Aż Latios próbował Ci przez myśli podsunąć ideę treningu połączonego z zabawą. W końcu pokemony poszły za Tobą i czekały na polecenia. Staruszek również wyszedł, biorąc ze sobą jakieś krzesełko i siedział w cieniu jednego z drzew, chcąc widocznie popatrzeć. | |
|
| |
Azyl
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel Sob Lip 20, 2013 1:57 pm | |
| -Jak aż tak bardzo nie chce wam się trenować w tradycyjny sposób to spróbujemy inaczej. - spojrzałem na Latiosa zgadzając się z nim. -Dobra pobawimy się w policjantów i złodziei. Chimchar, Charmander i Phanpy jesteście złodziejami i macie uciekać a Latios i Poochyena będą was gonić. Pamiętajcie że to nie jest normalna zabawa, macie tutaj wykorzystywać swoje zdolności by pomóc partnerom i nie dać się złapać, a wy - wskazałem na Latiosa i Poochyene -wykorzystać wszystko co umiecie by ich dorwać. Gdy już dojdzie do złapania to wtedy się pojedynkujecie o ''wolność''. Kto przegra odpada. Do dzieła ! - wytłumaczyłem swoim pokemonom i usiadłem na trawie. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel | |
| |
|
| |
| Odnaleźć ojca - Azyl Dragneel | |
|